Σκύλος ετών… 30! Αυτός είναι ο γηραιότερος στον κόσμο, ζει σε μια φάρμα στην Πορτογαλία  

Ένας σκύλος, που ζει σε μια φάρμα στην Πορτογαλία, είναι ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος όλων των εποχών.

Το ζώο, ράτσας Rafeiro do Alentejo, που ζει στην περιοχή Λέιρα της Πορτογαλίας, είναι 30 ετών και 267 ημερών και μπήκε στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες την 1η Φεβρουαρίου.

you’re not allowed to scroll past Bobi without saying hello and calling him a good boi 🥰️

he’s the oldest dog ever! pic.twitter.com/aOMumBX3HK

— Guinness World Records (@GWR) February 2, 2023

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας του γηραιότερου σκύλου;

Ο Μπόμπι πάντως, παρά την ηλικία του, είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και ήρεμος και αρκετά υγιής ώστε να παίζει με τις τέσσερις γάτες της οικογένειας στη φάρμα όπου μένει, στο χωριό Conqueiros.

Τα μέλη της οικογένειας στην οποία ανήκει πιστεύουν πως το μυστικό της μακροζωίας του είναι το γεγονός ότι ζούσε πάντα στην ύπαιθρο, σε ένα ήσυχο περιβάλλον, περιτριγυρισμένο από τη φύση.

Όσο για τη διατροφή του, τρώει ως επί το πλείστον το ίδιο φαγητό με τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι όμως φροντίζουν να το μουλιάζουν πρώτα σε νερό, για να αφαιρέσουν τα καρυκεύματα.

Ο Λεονέλ Κόστα, ιδιοκτήτης του Μπόμπι, τον περιγράφει ως μοναδικό στο είδος του. «Ο Μπόμπι ήταν ένας πολεμιστής όλα αυτά τα χρόνια. Μόνον ο ίδιος ξέρει πώς κρατιέται… Δεν πρέπει να είναι εύκολο, γιατί η διάρκεια ζωής του μέσου σκύλου δεν είναι τόσο μεγάλη, και, αν μιλούσε, μόνον αυτός θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την επιτυχία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευγνώμονες στη ζωή που μας επιτρέπει, μετά από 30 χρόνια, να έχουμε τον Μπόμπι στην καθημερινότητά μας».

Σύμφωνα με τον Κόστα, ο σκύλος του είχε μόνο μία περιπέτεια με την υγεία του, το 2018, αλλά τα κατάφερε. Έχει επίσης κάποια προβλήματα με την όραση και το περπάτημα, αλλά αυτά σχετίζονται με την ηλικία του.

Το 1992, ο Μπόμπι καταγράφηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του δήμου της Leiria, ο οποίος και επιβεβαίωσε την ημερομηνία γέννησής του.

Ο προηγούμενος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ
Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ του γηραιότερου εν ζωή σκύλου ήταν ο Σπάικ, ο οποίος έζησε 23 χρόνια και 7 ημέρες, όπως διαπιστώθηκε, στο Κάμντεν του Οχάιο.

Τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου που υπήρξε ποτέ κατείχε προηγουμένως ο Μπλούι, ένας αυστραλιανός σκύλος βοοειδών, που έζησε 29 χρόνια και 5 μήνες, προτού πεθάνει το 1939.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου