Σίφνος: Υποδοχή πλοίου με καπνογόνα, εικόνα Αγίου με στιγμές χαράς και συγκίνησης

Η Σίφνος υποδέχτηκε το πλοίο Άνεμος που το καλοκαίρι αναμένεται να φέρει στο νησί χιλιάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο…

Ασυνήθιστες εικόνες εκτυλίχθηκαν το πρωί στο λιμάνι των Καμαρών στη Σίφνο. Το πλοίο «Άνεμος» της Aegean Sea Lines κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι του νησιού. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Φινλανδία μερικές μέρες πριν και σήμερα το πρωί πέρασε συμβολικά από τη Σίφνο πριν τον τελικό του προορισμό που είναι η Ναυπηγοεπισκευατική Ζώνη του Περάματος.

Το πλοίο έχει πολλά να προσφέρει στη γραμμή. Η άφιξη ενός νέου πλοίου σε μία γραμμή αποτελεί χαρμόσυνο γεγονός. Κάθε νέο πλοίο έχει τη δική του δυναμική και φέρνει έναν νέο αέρα στη γραμμή. Ο καιρός στις Καμάρες ήταν για τα καλά αγριεμένος. Σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό σκηνικό ξετυλίχτηκε μία ιεροτελεστία που ερχόταν από αλλοτινές εποχές.

Κάποιοι θυμήθηκαν τις εποχές που η εταιρεία του Ευγενίδη έφερνε τα νέα της πλοία της στη Χρυσοπηγή για αγιασμό και ευλογία. Η Σίφνος είναι η γενέτειρα του Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, ιδρυτή της Aegean Speed Lines, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2005.

Πηγή: kaipoutheos.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου