Σήφης Βαλυράκης: “Καταπέλτης” η απόφαση του ανακριτή για τη δολοφονία του πρώην υπουργού

Σήφης Βαλυράκης: Με τον πιο αιχμηρό τρόπο βγήκε η απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων, που κατηγορούνται για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Με τον πιο αιχμηρό τρόπο βγήκε η απόφαση του ανακριτή για την προφυλάκιση των δύο ψαράδων, που κατηγορούνται για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 24 Ιανουαρίου 2021.

«Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συναπόφαση και συνεννόηση με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκοτώσατε άλλον». Στην 16σέλιδη απόφαση του ανακριτή, δεν υπάρχει κανένα σημείο αμφισβήτησης για την ενοχή των δύο ψαράδων.

Όταν ο Σήφης Βαλυράκης έπεσε στη θάλασσα

«Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούταν με το σκάφος του “ΜΙΝΑ” και, αφού παρεμποδίσατε την πορεία ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με την χρήση ενός ξύλινου κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέληση του στη θάλασσα», αναφέρει ο ανακριτής στη δεύτερη σελίδα της απόφασης.

Η προπέλα που οδήγησε στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και οι μαρτυρίες

Οι καταθέσεις των δύο αυτοπτών μαρτύρων ολοκληρώνουν το σκεπτικό της απόφασης του ανακριτή. Ο ένας εκ των δύο μαρτύρων κατέθεσε και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στον ανακριτή δύο φορές. Αναγνώρισε χωρίς δεύτερη σκέψη τους δύο αλιείς και τους είδε να χτυπούν με κοντάρι τον 79χρονου πρώην πολιτικό και έπειτα εκείνος να πέφτει στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα στην απόφασή του αναφέρει: «Τότε κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι και από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήρθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρισκόταν στην πρύμνη του, καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού, με αποτέλεσμα να προκληθούν, εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα, στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο».

Τι δηλώνει ο δικηγόρος των δύο ψαράδων;

«Θέλω να πιστεύω ότι αποτελεί μία καθαρά δικαστική πλάνη και όχι κάτι άλλο. Ανακριτική και εισαγγελική αρχή έσφαλαν και με τα στοιχεία, τα οποία στην πορεία θα καταθέσουμε, θα ανατρέψουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα και η αρχική εκτίμηση περί προσωρινής κρατήσεως των δύο εντολέων μου θα ανατραπεί συθέμελα και οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο πρέπει να αποφυλακιστούν, αλλά θα αθωωθούν και στο δικαστήριο», δηλώνει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο ψαράδες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα