Σέρρες: Γιατροί και γραφεία τελετών συγκάλυπταν θανάτους σε παράνομο γηροκομείο

Η έρευνα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2020, μετά τον εντοπισμό του ξενώνα που λειτουργούσε παράνομα σε περιοχή των Σερρών φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της έρευνας των αστυνομικών του τμήματος Ηράκλειας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Σερρών, για τη δράση κυκλώματος που λειτουργούσε παράνομο οίκο ευγηρίας σε ξενώνα και μάλιστα οι υπεύθυνοι συγκάλυπταν τους θανάτους ηλικιωμένων με τη βοήθεια γιατρών και γραφείων τελετών!

Η έρευνα ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου του 2020, μετά τον εντοπισμό του ξενώνα που λειτουργούσε παράνομα σε περιοχή των Σερρών φιλοξενώντας ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ είχε συλληφθεί ο υπεύθυνός του. Όπως προέκυψε τότε, από τον Αύγουστο του 2020, ο υπεύθυνος μαζί με δύο γυναίκες είχαν μετατρέψει τον ξενώνα σε οίκο ευγηρίας χωρίς την απαραίτητη άδεια, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος και φιλοξενούσαν ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς μέτρα υγιεινής. Μάλιστα, είχαν εντοπιστεί ναρκωτικά χάπια χωρίς τις απαιτούμενες ιατρικές συνταγές.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα, οι υπεύθυνοι τον ξενώνα είχαν συγκαλύψει τον θάνατο δυο ηλικιωμένων γυναικών ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση τους. Μάλιστα, με τη συνδρομή των υπεύθυνων των γραφείων τελετών, μετέφεραν τις νεκρές ηλικιωμένες σε σπίτια συγγενών τους και στη συνέχεια οι δύο γιατροί εξέδωσαν πιστοποιητικά με τα οποία βεβαίωσαν ψευδώς ότι ο θάνατος επήλθε στα συγκεκριμένα σπίτια.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, η δικογραφία που σχηματίστηκε επανυποβλήθηκε στον ανακριτή Σερρών που χειρίζεται την υπόθεση.

Σε βάρος του υπεύθυνου του ξενώνα και των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία, έκθεση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και ηθική αυτουργία σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, κατά περίπτωση.

Επιπλέον, δυο γιατροί κατηγορούνται για έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και δύο υπεύθυνοι γραφείων τελετών για συνέργεια σε έκδοση και χρήση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα