ΣBAK: Θετικές εισηγήσεις για τα στρατηγικά σχέδια 3 δήμων

Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Λαμιέων και Ελασσόνας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν στρατηγικά σχέδια κινητικότητας

Οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Λαμιέων και Ελασσόνας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν στρατηγικά σχέδια κινητικότητας, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), όπως αναφέρουν οι αποφάσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Οι τρεις δήμοι, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικούς μεν σε διαφορετικές περιφέρειες, αποκτούν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τα σχέδια δράσεων που έχουν υποβάλλει, υλοποιώντας παρεμβάσεις που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, σημειώνεται πως η υλοποίηση μέτρων του ΣΒΑΚ που αφορούν σε οδικές υποδομές οφείλει να είναι σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές, κανονισμούς και τη νομοθεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως και η υλοποίηση μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με αφορμή την έγκριση των Σχεδίων, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Άλλοι τρεις μεγάλοι δήμοι εντάσσονται στον προγραμματισμό για την υλοποίηση ΣΒΑΚ και σύμφωνα με την απογραφή του υπουργείου έχουν επίσης ξεκινήσει ή βρίσκονται σε ώριμο στάδιο ολοκλήρωσης των σχεδίων κινητικότητάς τους, περίπου ένας στους τρεις δήμους της χώρας.

Ο κατάλογος των περιοχών που υποβάλλουν Σχέδια συνεχώς διευρύνεται και ενθαρρύνουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αγκαλιάσει αυτόν τον θεσμό, που αποτελεί πλέον, το βασικό εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο να συνδράμει με την απαραίτητη τεχνογνωσία και ταυτόχρονα, ενσωματώνει στις πολιτικές του τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για τη βιώσιμη κινητικότητα».

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα