Ρούλα Πισπιρίγκου: “Στο μυαλό ενός δράστη” – Το ενδιαφέρον της 33χρονης για το σεμινάριο εγκληματολογίας

Σε έναν επτάμηνο κύκλο σεμιναρίων Εγκληματολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου είχε εγγραφεί την Άνοιξη του 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία συνελήφθη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της στην Πάτρα.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Στο μυαλό ενός δράστη» και το παρακολούθησαν συνολικά 1.500 άτομα.

Η κυρία Έφη Λαμπροπούλου, καθηγήτρια εγκληματολογίας του Παντείου και διδάσκουσα στο σεμινάριο εφαρμοσμένης εγκληματολογίας που παρακολουθούσε η μητέρα των τριών κοριτσιών, ανέφερε μιλώντας στο «Τούνελ» πως η μητέρα είχε ολοκληρώσει τον κύκλο και είχε καταθέσει την εργασία της.

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο

«Έχουμε μεταξύ άλλων ένα πρόγραμμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει το πότε θα το παρακολουθήσει. Απ’ όσο ξέρω, η μητέρα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο, έχει καταθέσει και την εργασία της, αλλά δεν ξέρω εάν έχει βαθμολογηθεί ακόμα.

Εμείς αναλύουμε τις κοινωνικές συνθήκες εγκληματικότητας, τους κινδύνους θυματοποίησης και τις στρατηγικές πρόληψης. Με τέτοια ζητήματα κυρίως ασχολούμαστε σε αυτή την ενότητα ή με θέματα που έχουν σχέση με την κοινωνιολογική ανάλυση της εγκληματικότητας και τους τρόπους πρόληψής της. Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Στο μυαλό ενός δράστη…» και η εν λόγω κυρία είναι ένα από τα 1500 άτομα που το έχουν παρακολουθήσει.».

Δεν πρόλαβα να το ολοκληρώσω είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η μητέρα από την Πάτρα είχε μιλήσει στην εκπομπή για το ενδιαφέρον που είχε για την εγκληματολογία και για το μάθημα το οποίο είχε παρακολουθήσει, ωστόσο όπως ανέφερε -σε αντίθεση με την καθηγήτρια- δεν είχε προλάβει να το ολοκληρώσει.

«Είχα γραφτεί στην Πάντειο για να παρακολουθήσω εγκληματολογία. Είχε μία ενότητα: “Στο μυαλό ενός δράστη”, αλλά δεν πρόλαβα να την δουλέψω γιατί έγιναν όλα αυτά με την Τζωρτζίνα…» είχε υποστηρίξει.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου