Ρέθυμνο: Υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς – Για εμπρησμό μιλούν οι Δήμαρχοι

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για το φόβο αναζωπυρώσεων λόγω των ανέμων – Οργανωμένο σχέδιο “βλέπουν” οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου

Υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, τα οποία αναζωπυρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/7).

Αυτή την ώρα υπάρχουν μικροεστίες και ανά διαστήματα μικρές αναζωπυρώσεις στις οποίες επεμβαίνουν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι ισχυροί άνεμοι συνεχίζονται κυρίως στις ορεινές πλαγιές, ενώ στα νότια του δήμου η κατάσταση είναι, βελτιωμένη.

Χθες επικρατούσαν άνεμοι, οι οποίοι έφταναν μέχρι και 10 μποφόρ που έδωσαν θερμική πνοή στις στάχτες με αποτέλεσμα, σε Κρύα Βρύση, Σαχτούρια, Μέλαμπες και ‘Αγιο Γεώργιο, τα μέτωπα της φωτιάς να γιγαντωθούν σε πολύ μικρό χρόνο.

Πολίτες και δημοτικές Αρχή κάνουν πλέον πολύ πιο έντονο λόγο για εμπρησμό και οργανωμένο σχέδιο, με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, αλλά και του Δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη να μιλούν ανοιχτά για “ανθρώπινο χέρι”.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα