Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός και σήμερα – Ποιες είναι οι “επικίνδυνες” περιοχές

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σήμερα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές, όπου είναι υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα Πέμπτη (14/7) ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική σήμερα απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις επικίνδυνες περιοχές, δηλαδή σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου 🔥 για Πέμπτη 14/7:

🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ σε:

📍#Aττική, κεντρική & νότια #Εύβοια, #Αργολίδα
📍περιοχές #Βοιωτία & #Κορινθία
📍#Κρήτη, #Λέσβο, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο & #Ψαρά

🟡 Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε αρκετές περιοχές

ℹ️ https://t.co/UcUk400yPY pic.twitter.com/ajkbPbRPNE

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 13, 2022

Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή ενώ θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ανθυποπυραγό Τζίμα Ραφαέλα « καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, οφείλουμε να διατηρούμε τους οικοπεδικούς μας χώρους καθαρούς. Φροντίζουμε τόσο για την δική μας ασφάλεια, όσο και των συμπολιτών μας. Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι, όλες οι ενημερώσεις που αφορούν την εξέλιξη και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Φροντίζουμε ώστε να ενημερωνόμαστε καθημερινά για τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Προσέχουμε όλοι μας. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει τεράστια καταστροφή».


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα