Πυρκαγιά: Σε “πορτοκαλί” συναγερμό την Κυριακή 5 περιφέρειες – Δείτε ποιες

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, πέντε περιφέρειες της χώρας βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Πολύ υψηλός (κατηγορία 4) είναι αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου. ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, για την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), την Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας), την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας). 

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς🔥για Κυριακή 17/7:

🟠 Πολύ υψηλός κίνδυνος 4⃣ σε:

📍#Aττική, κεντρική & νότια #Εύβοια, #Αργολίδα
📍περιοχές #Βοιωτία & #Κορινθία
📍#Κρήτη, #Σάμο, #Ικαρία, #Χίο & #Ψαρά

🟡 Υψηλός κίνδυνος 3⃣ σε αρκετές περιοχές

ℹ️ https://t.co/UcUk40i9Hw pic.twitter.com/xVNJbMk2DX

— Civil Protection GR (@GSCP_GR) July 16, 2022

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα