Πρύτανης Πατρών: Νεκρός επί 3 χρόνια φαινόταν ότι κρατούσε δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες

Έντονη αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα στην κίνηση “γνωστών-αγνώστων”, που έγραψαν απειλητικά συνθήματα εναντίον του σε χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την έξωση ορισμένων φοιτητών που δεν δικαιούνταν να έχουν δωμάτιο στις εστίες. Ο κ. Μπούρας εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη τους λόγους που η πρυτανική αρχή προχωρά σε αυτές τις ενέργειες και τοποθετήθηκε για τις απειλές με τα συνθήματα σε βάρος του.

«Η παρούσα πρυτανική αρχή έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες και απελευθερώνει δωμάτια από ανθρώπους που δεν τα δικαιούνται. Μέχρι τώρα έχουν φύγει 100, κι έχουμε 100 ελεύθερα δωμάτια γιατί βρήκαμε ανθρώπους που είναι στην Ολλανδία και σπουδάζουν, στην Αθήνα…και είχαν αφήσει τα δωμάτια.

Αυτούς υπερασπίζονται οι κύριοι με τις κουκούλες.

Υπήρχε άνθρωπος που 10 χρόνια δεν είχε περάσει κανένα μάθημα. Αυτούς υπερασπίζονται», επισήμανε ο πρύτανης και πρόσθεσε: «Εμένα πρωτίστως με ενδιαφέρει ο φοιτητής ο πρωτοετής, ο δευτεροετής, ο τριτοετής, που σπουδάζει, κι έχει ανάγκη, να βρει το δωμάτιο».

«Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουμε και δωμάτια. Εχουμε απελευθερώσει αυτή τη στιγμή 100 δωμάτια» σημείωσε.

«Υπήρχε ένα άβατο στο οποίο ρίξαμε φως. Βρήκαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν ορκιστεί, είχαν πάρει πτυχίο και δεν έφευγαν.

Θα σας πω μία περίπτωση για την οποία ντρέπομαι προσωπικά σαν πρύτανης: Διαπιστώθηκε ότι υπήρχε νεκρός 3 χρόνια, και φαινόταν ότι κρατούσε δωμάτιο».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου