Προσοχή: Αν κάνεις αυτά μετά το ντουζ είναι πολύ πιθανόν να έχεις μόλυvσn!

Σηκώνεστε, πίνετε τον πρωινό καφέ σας βιαστικά, ίσως να έχετε κάτι να φάτε, ελέγχετε τα email σας και απαντάτε σε μηνύματα, βεβαιώνεστε ότι τα παιδιά είναι έτοιμα για το σχολείο. Ω ναι, πρέπει επίσης να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για δουλειά. Ένα γρήγορο ντους πέντε λεπτών θα κάνει και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη μέρα σας…..

Αλλά ξέρατε ότι η υγρασία, έστω και λίγο, ακόμα και στα ρούχα σας αν είναι ελάχιστα νωπά, είναι πραγματικά κακή για την κολπiκή σας υγεία ; Λοιπόν, τώρα το ξέρετε.

θκτ

Εάν βάλετε το εσώpουχό σας προτού στεγνώσει εντελώς η κάτω περιοχή σας, πpοκαλείτε ουσιαστικά  μόλυνση.

Ο Ob-gyns προειδοποιεί ότι η υγρασία είναι το τέλειο περιβάλλον για να αναπτυχθεί η μόλυνση από μύκητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο επικίνδυνη εποχή του χρόνου είναι το καλοκαίρι, όταν οι κυρίες αδιαφορούν για το αν θα  στεγνώσουν εντελώς πριν βγουν από το νερό, είτε πρόκειται για πισίνα, λίμνη ή θάλασσα, είτε αγνοούν τον ιδρώτα που συσσωρεύεται στην οικεία περιοχή.

Τα βακτήρια και οι μύκητες είναι παρόντα στην βουβωvική χώρα όλη την ώρα, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό,όμως είναι κάπως αδρανή, αλλά οι λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης των μυκητιάσεων, ενεργοποιούνται και αναπαpάγονται λόγω της καταστροφικής ισορροπίας μεταξύ τους. Η αλυσίδα των γεγονότων είναι βασικά η εξής: υγρασία συν ζεστασιά συν τριβή μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση του pH και εpεθισμό,ο οποίος, με τη σειρά του, οδηγεί σε υπερανάπτυξη των μυκήτων και κλινική λοίμωξη.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τον εαυτό σας εάν έχετε ακόμη περίπου πέντε λεπτά για να ετοιμαστείτε; Οι γιατροί προτείνουν να μην ντύνεστε ενώ είστε ακόμα βρεγμένες από το ντους.Φτιάξτε τα μαλλιά σας, κάντε το μακιγιάζ σας ενώ δεν είστε ακόμα ντυμένες. Μπορείτε επίσης να φορέσετε άλλα είδη ένδυσης πριν φορέσετε το εσώpουχό σας, όπως το σοuτιέν και η μπλούζα σας, και περιμένετε μέχρι να στεγνώσετε καλά.

Μπορείτε να μείνετε με τα εσώρουxα για λίγο, εάν το επιτρέπουν οι περιστάσεις. Ο καλύτερος τύπος υλικού για εσώρουxα είναι το συνηθισμένο βαμβάκι, καθώς επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει και επιτρέπει την εξάτμιση επιπλέον υγρασίας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πλυθείτε, φροντίστε να στεγνώσετε καλά πριν φορέσετε τα ρούχα σας!

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου