Προπύλαια: Χιλιάδες κόσμου στη συναυλία Ειρήνης για την Ουκρανία (φωτο)

Με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται από τις 20:00 η συναυλία ειρήνης στα Προπύλαια, με αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στη συναυλία συμμετέχουν πλήθος γνωστών καλλιτεχνών. O ηθοποιός Μάριος Αθανασίου ανέβηκε πρώτος στην σκηνή και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Σε κάθε ερώτηση, η απάντηση είναι μόνο η ειρήνη».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, γύρω από τον χώρο που πραγματοποιείται η συναυλία, είχαν στηθεί πάγκοι, όπου πωλούνταν ουκρανικές σημαίες. Οι περισσότεροι εκ των θεατών ωστόσο προτίμησαν τις πολύχρωμες σημαίες με τη λέξη «ειρήνη» στα λατινικά.

Το «παρών» στη συναυλία δίνει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. 

Στην αρχή της συναυλίας, μεγάλο βίντεο που είχε στηθεί στα Προπύλαια έδειχνε τα χαλάσματα του πολέμου ένα μήνα μετά τη ρωσική εισβολή. 

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, «η πρωτοβουλία να οργανώσουμε μία μεγάλη φιλειρηνική συναυλία Ειρήνης στις 29/3 2022 στα Προπύλαια για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να υπάρξει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, κάποιους ενοχλεί».

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι «η Αλληλεγγύη για Όλους πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2022 καμπάνια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας επισημαίνοντας ότι “καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”. Εκεχειρία τώρα. Λέμε όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ειρήνη και Αλληλεγγύη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση”».

Δείτε φωτογραφίες του Intime:

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου