Πρίγκιπας Φίλιππος: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του-Ανείπωτη θλίψη για την βασίλισσα Ελισάβετ!

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μόλις ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε. Ο Δούκας του Εδιμβούργου επρόκειτο να γίνει 100 ετών φέτος.

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν απλές για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ έπληξε τη Βασιλική Οικογένεια – όλος ο κόσμος περιμένει ανυπόμονα τις αντιδράσεις στις κατηγορίες του ρατσισμού.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήταν πλέον στην καλύτερη υγεία. Ενώ η βασίλισσα μπορεί πάντα να βασίζεται στον αγαπημένο της σύζυγο Πρίγκιπα Φίλιππο σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς, με τον οποίο τώρα έχει έναν ευτυχισμένο γάμο για πάνω από 70 χρόνια παρά τα αρχικά εμπόδια αγάπης, αυτή η υποστήριξη έφυγε όμως, και γι ‘αυτό ήταν πολύ θλιμένη τις τελευταίες εβδομάδες , σύμφωνα με ένα άτομο.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 28 ημέρες στο νοσοκομείο – όχι λόγω του COVID – έως ότου του επέτρεψε να επιστρέψει στο πλευρό της Βασίλισσας τον Μάρτιο μετά από μια καρδιακή επέμβαση που πήγε καλά . Τώρα που ήταν ήδη ηλικιωμένος, ο πρίγκιπας Φίλιππος θα γιόρταζε τα 100α γενέθλιά του τον Ιούνιο του 2021.

Αλλά σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία, κάθε μέρα είναι ένα δώρο και έτσι η βρετανική βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε επίσης, ενώ ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ακόμα στο νοσοκομείο, ότι υπάρχουν ήδη μερικά σχέδια σε περίπτωση θανάτου του, όπως αναφέρει το The Express . Άλλωστε, έχει και μερικές επιθυμίες που θέλει να πραγματοποιήσει.

Στη συνέχεια, οι σημαίες θα κατέβουν στα μισά και ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ποια γεγονότα θα ακυρωθούν εκείνη την ημέρα ως ένδειξη πένθους ολόκληρης της χώρας.

Πρώτος χώρος ανάπαυσης και κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου
Ούτε, φυσικά, είναι η πρώτη του θέση ανάπαυσης που αφήνεται στην τύχη. Όταν ένα βασιλικό ή σημαντικό δημόσιο πρόσωπο πεθαίνει, το σώμα συνήθως τοποθετείται στο Westminster Hall. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να δώσει τα τελευταία σεβασμό εκεί .

Προς το παρόν, ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτό είναι πιο πιθανό να βρει την πρώτη του θέση ανάπαυσης στο St James’s Palace, καθώς ο Δούκας προτιμά μια πιο ήσυχη, πιο ιδιωτική υπόθεση .

Εδώ βρίσκεται επίσης η Λαίδη Νταϊάνα επτά μέρες πριν από την κηδεία της . Θεωρείται σε αυτό το στάδιο ότι το σώμα του δεν θα γίνει ορατό στο κοινό.

Ως βασιλιάς και σύζυγος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Φίλιππος δικαιούται μια πλήρη κρατική κηδεία με στρατιωτική πομπή και το φέρετρο που μεταφέρεται με όπλο .

Ωστόσο, ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θέλει κανένα από αυτά. Σύμφωνα με το παλάτι, συμμετέχει ενεργά στις δικές του προετοιμασίες κηδείας. Θα είναι πιθανώς μια απλή στρατιωτική κηδεία με μέλη της οικογένειας, φίλους και αρχηγούς κρατών από χώρες της Κοινοπολιτείας. Ή, λόγω της πανδημίας, μιας ιδιωτικής.

Τάφος στους ιδιωτικούς κήπους της Βασίλισσας
Παρόλο που οι περισσότεροι βασιλείς είναι θαμμένοι στο Αβαείο του Γουέστμινστερ ή στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο Πρίγκιπας Φίλιππος, όπως η Βασίλισσα Βικτώρια και ο Πρίγκιπας Άλμπερτ, θα πρέπει να ξαπλωθούν στους ιδιωτικούς Κήπους του Φρόγκμορ στο Κάστρο του Γουίντσορ .

Ο λόγος: Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Philip μοιράζονται μια ιδιαίτερη εγγύτητα με τον κήπο, όπου απολαμβάνουν πάντα το περπάτημα μαζί με τα σκυλιά τους .

Ο χρόνος πένθους της Βασίλισσας
Όσον αφορά τη βασίλισσα, επίσημα, πρόκειται να ξεκινήσει μια περίοδο πένθους οκτώ ημερών από τη στιγμή του θανάτου του συζύγου της. Αυτό σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζονται νέοι λογαριασμοί και παρόμοια θέματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Όλες οι κρατικές επιχειρήσεις αναστέλλονται λόγω σεβασμού για την περίοδο πένθους.

Μετά την κηδεία, το πένθος της θα συνεχιστεί ανεπίσημα – συνολικά, η βασιλική οικογένεια θα περάσει 30 ημέρες θρηνώντας την απώλεια του αγαπημένου πρίγκιπα Φίλιππου, του συζύγου, του πατέρα και του παππού τους. Μετά από αυτό, η Βασίλισσα επανήλθε κανονικά στο κοινό.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)