“Πράσινο φως” για τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ – Τι θα γίνει με την απεργία της Πέμπτης

Λύση δίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα χρονίζον αίτημα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για το 2021 και το 2022.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης «άναψε το πράσινο φως» κι έτσι δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και καιρό πυροδοτώντας αλλεπάλληλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την πλευρά των εργαζομένων του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το συνδικάτο των εργαζομένων είχε έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του Οργανισμού, στη συνέχεια εγκρίθηκε το προσχέδιο της σύμβασης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ωστόσο, εκκρεμούσε το τελικό «ναι» από το Υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, φαίνεται να ικανοποιείται ένα αίτημα που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που είναι περισσότεροι από 1.600.

Τώρα όσον αφορά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων, που έχει κηρυχτεί για την Πέμπτη 12 Μαΐου, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται από το συνδικάτο που τηρεί στάση αναμονής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συνδικάτου ακόμα δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο ή από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ώστε να κοινοποιήσουν τις σχετικές αποφάσεις στους εργαζόμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποφασίσουν για την αναστολή ή μη των επερχόμενων κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου