Πως το lockdown μπορεί να επηρεάσει την σχέση σου-Μάθε πως θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα!

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να κουβαλάς σε ένα μικρό χώρο με τον σύντροφό σου 24 ώρες την ημέρα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να βεβαιωθείτε ότι η σχέση σας θα επιβιώσει από το lockdown. Δεν είναι πάντα εύκολο να κολλάς στο σπίτι όταν πρέπει να περνάς κάθε λεπτό αφύπνισης και να κάνεις τα πάντα με το ίδιο άτομο.

Γνωρίζουμε ότι ορισμένα προβλήματα μπορεί να προκύψουν μεταξύ των ζευγαριών (που μπορούν να γίνουν τοξικά), και τα οποία μπορούν ακόμη και να επηρεάσουν την ψυχική μας υγεία ή αυτή του συντρόφου μας.

Ίσως σας ενοχλεί το γεγονός ότι ο σύντροφός σας παίζει την ίδια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify για εκατομμυριοστή φορά ή ότι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελευταία εκπομπή Netflix για την οποία έχετε συνηθίσει, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα μπήκατε τα τελευταία πολλά εποχές στη σειρά, γιατί δεν τα έχουν δει ακόμα. Το κλειδί είναι η επικοινωνία και πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε πράγματα μόνοι σας και να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας .

1. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο μόνο για εσάς
Αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα. Πρέπει να είστε σε θέση να έχετε ξεχωριστούς χώρους στο σπίτι σας και να έχετε ένα μέρος μόνο για εσάς όπου μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με ειρήνη (διαβάστε, σχεδιάστε, γράψτε, μελετήστε, ό, τι θέλετε). Όσο άνετα και στον καναπέ με τον σύντροφό σας, χρειάζεστε κάπου μόνο για εσάς.

2. Μην τρώτε πάντα μαζί
Στο τέλος της ημέρας, η καραντίνα δεν είναι ένας φυσικός τρόπος για να ζουν οι άνθρωποι. Και εξαιτίας αυτού, πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσετε να συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας όπως θα κάνατε αν δεν ήσασταν σε αυτήν την ασυνήθιστη κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι, εάν κάνατε φαγητό μόνος σας περιστασιακά, αφού πέσετε με τον σύντροφό σας, δεν πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε. Είναι καλό για εσάς να απολαύσετε αυτή τη φορά μαζί, αλλά μπορεί να καταλήξετε να αρρωστήσετε ο ένας τον άλλον εάν είστε μαζί 24/7. Τίποτα κακό δεν θα συμβεί αν τρώτε τη σαλάτα σας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας κάθε τόσο.

3. Καθαρίστε
Αυτό είναι απαραίτητο, είτε ζείτε με τον σύντροφό σας είτε όχι. Έχει αποδειχθεί ότι το περιβάλλον μας επηρεάζει τη διάθεσή μας, οπότε όταν κοιτάζετε γύρω και δεν βλέπετε τίποτα άλλο παρά σωρούς βρώμικων ρούχων και βρώμικων πάγκων, μην εκπλαγείτε αν αρχίσετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι και αγχωμένοι. Έχετε περισσότερο χρόνο από ποτέ, εκμεταλλευτείτε το και καθαρίστε το. Θα μας ευχαριστήσετε αργότερα.

4. Η «λίστα κουβάδων»
Δημιουργήστε λίστες με πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε , μαζί και ξεχωριστά, που δεν είχατε ποτέ χρόνο να κάνετε. Τώρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλετε να μάθετε να χορεύετε σάλσα; Υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν μαθήματα και μαθήματα στο Διαδίκτυο. Θέλετε να μάθετε μια νέα γλώσσα; Περισσότερα από τα ίδια. Κάνοντας κάτι νέο και διαφορετικό θα τονώσει τον εγκέφαλό σας και μπορεί ακόμη και να σας κάνει να ξεχάσετε ότι πρόκειται να κολλήσετε στο σπίτι για λίγο.

5. Πραγματοποιήστε βιντεοκλήσεις
Η συγκέντρωση όλων των φίλων σας για μια μεγάλη βιντεοκλήση μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Υπάρχει κάτι για την επικοινωνία με αυτόν τον τρόπο (ίσως είναι το γεγονός ότι εάν όλοι μιλάτε ταυτόχρονα, σταματά να λειτουργεί) που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο συντονισμένοι με τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάτε. Γιατί λοιπόν να μην συγκεντρώσετε τους φίλους σας για μια μεγάλη κλήση ή να συμμετάσχετε σε μια κλήση με τους φίλους του συνεργάτη σας; Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε νέες πλευρές στους φίλους σας που δεν έχετε ξαναδεί.

6. Μην παρακολουθείτε ταινίες όπου η πλοκή περιστρέφεται γύρω από συγκρούσεις σχέσεων
Ναι, μπορεί να είναι διασκεδαστικό και διασκεδαστικό να παρακολουθείτε αυτούς τους τύπους ταινιών με τον σύντροφό σας. Αλλά να γνωρίζετε ότι εάν προκύψουν διαφορετικές απόψεις, δεν υπάρχει πουθενά να ξεφύγετε. Ίσως αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να ανοίξετε αυτό το κουτί σκουληκιών. Σε έχω προειδοποιήσει.

7. Αξιοποιήστε στο έπακρο το μπαλκόνι, τη βεράντα ή το αίθριό σας
Εάν δεν έχετε, ανοίξτε τουλάχιστον τα παράθυρά σας. Ο καθαρός αέρας είναι αναγκαιότητα. Και πάνω απ ‘όλα, μην ξεχνάτε ότι μένοντας στο σπίτι, βοηθάτε να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού. Επίσης, να είστε ευγνώμονες και να εκτιμήσετε τους πολλούς ανθρώπους που πρέπει ακόμη να εργαστούν για να βεβαιωθείτε ότι τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργήσουν και να έχουν αρκετό απόθεμα για να τροφοδοτήσουν τον πληθυσμό.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία