Πώς θα διανεμηθεί η κληρονομιά των 10 εκατομμυρίων του πρίγκιπα Φιλίππου;

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αφήνει μια περιουσία που εκτιμάται σε 10 εκατομμύρια λίρες. Ενώ ακόμα πένθος, το ερώτημα παραμένει ως προς το πώς θα διαιρεθεί αυτή η κληρονομιά.

Συνολικά, η τύχη κάθε μέλους της φυλής του Windsor ξύνει τους ουρανούς. Όταν πρόκειται ειδικά για τους πόρους του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό συσσωρεύεται έως και 10 εκατομμύρια λίρες.

Καθώς η βασιλική οικογένεια έχει συγκεντρωθεί επειγόντως στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να οργανώσει την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου που πέθανε λίγες εβδομάδες πριν από τα γενέθλιά του, προέκυψαν τα πρώτα ερωτήματα σχετικά με την κληρονομιά του . Ποιος θα καταλήξει να πάρει αυτά τα χρήματα;

Σύμφωνα με τους περισσότερους βασιλικούς εμπειρογνώμονες, αυτό θα ήταν απλώς η Ελισάβετ Β ‘, όπως αποκαλύπτεται από το inews την Κυριακή 11 Απριλίου. Μια επιλογή που δικαιολογείται από το οικονομικό πλεονέκτημα που συνεπάγεται, επειδή ο μονάρχης θα αποφύγει έτσι την καταβολή φόρων κληρονομιάς .

Στην πραγματικότητα, τα παντρεμένα ζευγάρια επιτρέπεται να μεταβιβάζουν άμεσα τα περιουσιακά τους στοιχεία στη σύζυγό τους για να αποφύγουν έναν φόρο 40% , που εφαρμόζεται πέραν ενός ορίου που καθορίζεται σε 325.000 λίρες . Όσον αφορά τη βασιλική οικογένεια, μια ρήτρα θα καθιστούσε επίσης δυνατή την παραχώρηση από «κυρίαρχο σε κυρίαρχο», ή από σύζυγο κυρίαρχου σε μονάρχη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Η βασίλισσα θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει τη δική της περιουσία στον πρίγκιπα Κάρολο για το θάνατό της, χωρίς να πληρώσει φόρους.

Μια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής και 3000 βιβλία
Αυτή η ρήτρα, που υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Τζον Μαγιόρ το 1993, είχε χρησιμοποιηθεί από τη βασίλισσα μητέρα , η οποία πέθανε το 2002, όταν κληροδότησε την περιουσία της 70 εκατομμυρίων λιρών στην Ελισάβετ Β ‘, καθώς και μια σημαντική συλλογή των Fabergé Eggs. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η φυλή Windsor είναι ασφαλής από την ανάγκη και έχει μια εντυπωσιακή κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον David McClure, συγγραφέα του οικονομικού βιβλίου της Βασίλισσας, The Queen’s True Worth,

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε μια μεγάλη συλλογή από έργα ζωγραφικής των Αβορίγινων και μια σημαντική συλλογή έργων ζωγραφικής από τον Edward Seago, ο οποίος τον δίδαξε να ζωγραφίζει. Είχε επίσης μια συλλογή περίπου 3000 βιβλίων, ειδικά για τη φύση.
Αρκετά αγαθά που ενδέχεται να σας ζητήσουν να μυρίσετε άλατα.

Πριν εξετάσει τους λογαριασμούς του πρώην συζύγου της, η Ελισάβετ Β πρέπει πρώτα να αποχαιρετήσει τον άντρα με τον οποίο ήταν παντρεμένος για 74 χρόνια. Μια μικρή και ιδιαίτερα αναμενόμενη κηδεία λόγω της επιστροφής του πρίγκιπα Χάρι, ένα χρόνο μετά την έξοδο από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι είναι γνωστό για την κηδεία
Η πανδημία υποχρεώνει, η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί σε ειδικές περιστάσεις: μόνο 30 επισκέπτες θα είναι παρόντες, μεταξύ των παιδιών της Kate Middleton και του πρίγκιπα William που δεν θα εμφανιστούν. Τα υπολείμματα του Δούκα του Εδιμβούργου θα τοποθετηθούν σε ένα φέρετρο βελανιδιάς, επενδεδυμένο με μόλυβδο και θα μεταφερθεί σε ένα Range Rover που είχε βοηθήσει η Prince Consort να αναπτυχθεί.

Μια άλλη λεπτομέρεια που πρέπει να τονιστεί: Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ξεκουραστεί από το Σάββατο στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο , εκεί για να περιμένει την αγαπημένη του γυναίκα μέχρι την ημέρα που θα μπορούν να ταφούν μαζί.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου