Πολεμικό Ναυτικό: Ξεκινά η κατασκευή της δεύτερης φρεγάτας FDI

Πολεμικό Ναυτικό: H τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος της δεύτερης φρεγάτας FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιήθηκε σήμερα [13/7] στο ναυπηγείο της Naval Group

H τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος της δεύτερης φρεγάτας FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετέρτη [13/7] στο ναυπηγείο της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα για την αγορά τριών φρεγατών FDI – συν μία ακόμη σε προαίρεση – για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπογράφηκε, φέτος, στις 24 Μαρτίου. Λιγότερο από τέσσερεις μήνες μετά, και ενώ η πρώτη φρεγάτα βρίσκεται ήδη στο στάδιο της παραγωγής, έγινε σήμερα η κοπή του πρώτου ελάσματος της δεύτερης φρεγάτας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Naval Group, η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθυντή προγράμματος για τις φρεγάτες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της Naval Group, Gilles Langlois, όπως και του αρχιπλοιάρχου Θεοχάρη Χατζόπουλου, διοικητή του κλιμακίου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη Λοριάν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη Λοριάν για να γιορτάσουμε αυτό το πρώτο μεγάλο βιομηχανικό ορόσημο στην παραγωγή της δεύτερης φρεγάτας για το Ελληνικό Ναυτικό» δήλωσε ο Gilles Langlois και πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε αυτό το ορόσημο περισσότερο από τρεις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και δεσμευόμαστε πλήρως να παραδώσουμε τις καλύτερες φρεγάτες στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του, ο αρχιπλοίαρχος Θεοχάρης Χατζόπουλος επισήμανε ότι «η τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος είναι ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα FDI».

«Οι φρεγάτες FDI», συνέχισε, «θα συμβάλουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του Ελληνικού Στόλου και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας των επόμενων δεκαετιών. Η συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος FDI αρχίζει να υλοποιείται και υπάρχουν ελπιδοφόρα σημάδια ομαλής και παραγωγικής συνεργασίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Naval Group, οι FDI θα ενισχύσουν γρήγορα και βιώσιμα τις δυνατότητες του στόλου επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού καθώς θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες και το 2026 για την τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα