Ποια η ριζοσπαστική απόφαση που πήρε η Βασιλική Οικογένεια μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου

Η Ελισάβετ Β έχασε τον Πρίγκιπα Φίλιππο, τον άνδρα με τον οποίο ήταν παντρεμένος για 73 χρόνια. Ένα μεγάλο κενό που τώρα θα προσπαθήσει να γεμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ήταν μια μακρά προφητευμένη τραγωδία. Και όμως όχι λιγότερο τραγικό γι ‘αυτό: στις 9 Απριλίου, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου και ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για 73 χρόνια, πέθανε στην ηλικία των 99 ετών. Στην κορυφή των 100ων γενεθλίων του, ο παππούς του Γουίλιαμ και του Χάρι πήρε το τελευταία ανάσα, αφήνοντας πίσω τους θλιμμένους αγαπημένους και ολόκληρους ορφανούς ανθρώπους.

Εθνική θλίψη
Αρκετές ημέρες εθνικού πένθους έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια στιγμή που παμπ και άλλα μπαρ έχουν ανοίξει ξανά τις βεράντες τους. Οι επόμενες εβδομάδες διαμορφώνονται για να είναι δύσκολες για τη φυλή Windsor. Μια τελευταία αποχαιρετισμός στον Δούκα του Εδιμβούργου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Απριλίου στις 3 μ.μ. τοπική ώρα, για μια μικρή αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση.

Μόνο 30 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στην τελετή, γι ‘αυτό ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε να συμμετάσχει, αφήνοντας τη θέση του σε ένα βασιλικό μέλος της οικογένειας. Μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Πρίγκιπα Χάρι, θα είναι εκεί για να υποστηρίξουν τον Κυρίαρχο σε αυτό το δύσκολο τεστ της ζωής.

Ενώ ο Δούκας του Σάσεξ θα πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τη σύζυγό του Μέγκαν Μάρκλ – η οποία παρέμεινε πίσω λόγω της δεύτερης εγκυμοσύνης της – και ο γιος τους Άρτσι, Κέιτ Μίντλετον, Πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο Κόμη και η Κόμη της Βέσεξ, μεταξύ άλλων, θα να είστε εκεί για να συνοδεύσετε την Ελισάβετ Β στο μέλλον. Μια παρουσία περισσότερο από απαραίτητη για αυτήν.

Από την πλευρά της βασίλισσας
Είναι άσκοπο για τη βασίλισσα Ελισάβετ να εγκαταλείψει τις βασιλικές της υποχρεώσεις μετά το θάνατο του συζύγου της. Πλήρως αφοσιωμένος στη χώρα της , ήταν αδιανόητο για αυτήν να περάσει τη δουλειά. Συνεπώς, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις επίσημες επισκέψεις της μόλις το επιτρέψει η κατάσταση. Αλλά « δεν θα περπατήσει ποτέ μόνη της »: σύμφωνα με μια πηγή στο Daily Mail , όλα τα μέλη της φυλής της συμφώνησαν ότι η βασίλισσα δεν θα πάει ποτέ μόνη της ξανά σε εκδηλώσεις που απαιτούν την παρουσία της.

Η βασίλισσα ήταν συνηθισμένη στη μοναξιά κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της από τότε που ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε το 2017, αλλά η Ελισάβετ Β θα πρέπει τώρα να λογοδοτήσει για τα αγαπημένα της πρόσωπα στις εξόδους για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο το περίφημο « τεράστιο κενό » που άφησε ο άντρας της πέρασμα.

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε προβλέψει τη μοναξιά που θα αντιμετώπιζε η Αυτού Μεγαλειότητα, καθώς ζήτησε από τον γιο του να «φροντίσει τη Βασίλισσα» μετά το θάνατό του.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.