Πιστεύεις ότι το να κοιμάσαι πολλές ώρες θα βοηθήσει την υγεία σου; Μάθε τι κίνδυνοι παραμονεύουν!

Γνωρίζουμε ήδη ότι η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα σας, αλλά φαίνεται ότι η κατάχρηση αυτών των μεγάλων βραδιών μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία σας. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι η έλλειψη επαρκούς ύπνου μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία σας. Ωστόσο, μια πρόσφατη….. μελέτη αποκάλυψε ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί επίσης να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα σας. Το χειρότερο, ο ύπνος περισσότερο από 10 ώρες μπορεί τελικά να οδηγήσει σε 30% αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Κοιτάζοντας τα δεδομένα

Η μελέτη, με επικεφαλής τη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Keele, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στις 3 Αυγούστου στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιών, αποκαλύπτει ότι ο ύπνος υπερβολικά αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά 56% και 49% από καρδιακή νόσο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

«Οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη σημασία για την εξερεύνηση της διάρκειας και της ποιότητας του ύπνου κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Chun Shing Kwok στο The Guardian.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)