Πέτρος Φιλιππίδης: Αποφυλακίστηκε υπό όρους

Την αποφυλάκιση υπό όρους του Πέτρου Φιλιππίδη αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, στο οποίο συναίνεσε και η εισαγγελέας της έδρας.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν την πρόταση της εισαγγελέως έδρας που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης να βγει από την φυλακή όπου κρατείται από τον περασμένο Ιούλιο. Αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή του κράτηση με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που κατοικεί δύο φορές τον μήνα.

Επιπλέον, μείωσαν την εγγύηση των 50.000 ευρώ που ζήτησε η εισαγγελέας σε 20.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει ο ηθοποιός για να βγει από την φυλακή.

Έτσι, ο Φιλιππίδης θα μείνει εκτός φυλακής έως ότου ολοκληρωθεί η δίκη του για τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη συνεχίστηκε σήμερα δίχως τον κατηγορούμενο.

Ο πρωταγωνιστής από τα ξημερώματα βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παραπονέθηκε για πόνους και μούδιασμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιβάλλον του, ο 59χρονος καλλιτέχνης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε θέσει θέμα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του εντολέα του. «Καταθέτουμε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι, να βγαίνει από το σπίτι του για το νοσοκομείο μέχρι να τελειώσει η δίκη» ανέφερε ο δικηγόρος.

Και πρόσθεσε: «Το βασικό αίτημά μας είναι να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους αλλά χωρίς εγγυοδοσία, δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής ούτε 5.000 ευρώ».

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας είχε πει: «Ο κατηγορούμενος δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο χώρο της τηλεόρασης και του θεάτρου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η δίκη του και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν από πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές.

Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία