Περίοδοι και εγκυμοσύνη: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Μπορείτε να έχετε την περίοδο σας ενώ είστε έγκυος; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Εδώ είναι τι σημαίνει εάν έχετε κάποια αιμορραγία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να έχουμε τις περιόδους μας σημαίνει ότι δεν είμαστε έγκυοι. είναι ένας από τους λόγους που πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο χαίρονται όταν βλέπουν το μηνιαίο τους. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ εάν είναι δυνατόν να έχετε περίοδο και να είστε ακόμη έγκυος;

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι το έκαναν, είναι πραγματικά αδύνατο να έχετε την περίοδό σας ενώ είστε έγκυος. Μερικοί έγκυοι μπορεί να εξακολουθούν να παρουσιάζουν αιμορραγία. Ωστόσο, αυτή η αιμορραγία δεν σχετίζεται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο και μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάτι άλλο.

Δεν μπορείτε να έχετε περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Κάθε μήνα, το σώμα περνά από τις φάσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου, όπου δημιουργεί ένα ώριμο ωάριο και πυκνώνει το ενδομήτριο ως προετοιμασία για την εγκυμοσύνη.

Εάν δεν είστε έγκυος, τα επίπεδα της προγεστερόνης θα αρχίσουν να πέφτουν, ωθώντας το σώμα να ρίξει το μη γονιμοποιημένο ωάριο και το ενδομήτριο. Εάν το άτομο είναι έγκυο, αυτά τα επίπεδα ορμονών δεν θα μειωθούν και το ενδομήτριο θα διατηρηθεί για να θρέψει το έμβρυο.

Αυτό δίνει έναν ξεκάθαρο λόγο για τον οποίο τα παιδιά με παιδιά δεν θα λάβουν επισκέψεις από τη θεία Flo. Στην πραγματικότητα, οι περίοδοι δεν επιστρέφουν συχνά έως 4-8 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Αιτίες αιμορραγίας κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη
Ενώ οι έγκυοι δεν θα πάρουν την περίοδο τους,σημάδια πρόωρης εγκυμοσύνης μπορεί να είναι πολύ παρόμοια με τα μηνιαία σας. Εντοπισμός ή εμφύτευση αιμορραγίας συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο μανδαλώνει στη μήτρα, προκαλώντας μια μικρή ποσότητα ανοιχτού ροζ ή καφέ αίματος. Κάποια αιμορραγία μπορεί επίσης να συμβεί λόγω τραχηλικών αλλαγών. Εκτός αν υπάρχει λοίμωξη ή δεν θέλετε να μείνετε έγκυος, η κηλίδωση δεν ανησυχεί καθόλου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι μέλλουσες μητέρες μπορεί επίσης να υποφέρουν από άλλα συμπτώματα παρόμοια με την περίοδο, όπως πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης, ευερεθιστότητα και κόπωση.

Άλλες αιτίες αιμορραγίας κατά το πρώτο τρίμηνο περιλαμβάνουν:

Μόλυνση

Αλλαγές στον τράχηλο

Εκτοπική εγκυμοσύνη

Μοριακή εγκυμοσύνη

Αποτυχία

Αιτίες αιμορραγίας κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο

Η κηλίδα δεν είναι πάντα αιτία ανησυχίας στην αρχή της εγκυμοσύνης, αλλά οποιαδήποτε αιμορραγία θα απαιτήσει ιατρική βοήθεια μετά το πρώτο τρίμηνο.

Συχνά η αιμορραγία κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου της εγκυμοσύνης μπορεί να αποτελεί ένδειξη πρόωρου τοκετού ή αυχενικής διαστολής . Ο πρόωρος τοκετός αναφέρεται σε κάθε γέννηση που συμβαίνει πριν από το σημάδι των 37 εβδομάδων. Άλλα συμπτώματα πρόωρου τοκετού περιλαμβάνουν:

Πονοκέφαλοι

Αλλαγές στην κολπική απόρριψη

Ένα αίσθημα πίεσης στον κόλπο

Η απόκλιση του πλακούντα και η απόσπαση του πλακούντα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία. Το πλακούντα previa είναι όταν ο πλακούντας εμφυτεύεται χαμηλά στη μήτρα, καλύπτοντας ή κοντά στον τράχηλο. Η απόσπαση του πλακούντα, ωστόσο, είναι όταν ο πλακούντας αποσπάται πλήρως από τη μήτρα, προκαλώντας βαριά αιμορραγία και πόνο στο στομάχι.

Η ρήξη της μήτρας μπορεί επίσης να προκαλέσει αιμορραγία σε έγκυες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει όταν ο μυς της μήτρας σχίζει και μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία. Αυτός ο τύπος δακρύων συμβαίνει συνήθως σε γραμμές ουλής στη μήτρα και είναι πιο συχνός σε εκείνους που είχαν προηγουμένως τομή c.

Τελικά, όσοι είναι έγκυοι δεν θα έχουν την περίοδο τους, αλλά μπορεί να αιμορραγούν ή να έχουν συμπτώματα παρόμοια με την περίοδο για άλλους λόγους. Ανάλογα με το πόσο μακριά είναι η εγκυμοσύνη, η αιμορραγία μπορεί να είναι αλλά δεν είναι πάντα αιτία ανησυχίας. Εάν είστε έγκυος και παρουσιάσετε συνεχιζόμενη αιμορραγία ή αιμορραγία κατά το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο, ζητήστε την άμεση βοήθεια ενός ιατρού.

Κατά κανόνα, εάν περιμένετε την περίοδό σας και αιμορραγείτε αρκετά για να γεμίσετε ένα ταμπόν, τότε αυτό είναι ένα ασφαλές σημάδι ότι δεν είστε έγκυος. Εάν αντιμετωπίζετε κηλίδες ή εξακολουθείτε να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη, αναζητήστε τεστ εγκυμοσύνης ή κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας.

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα