Περιφέρεια Αττικής: Τοποθέτηση νέας τεχνολογίας πινακίδων full Matrix στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση των παλαιού τύπου ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων με νέας τεχνολογίας full Matrix στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση των παλαιού τύπου ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων με νέας τεχνολογίας full Matrix στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Οι νέες πινακίδες έχουν δυνατότητα προβολής εικόνας, διευκολύνοντας την ενημέρωση των οδηγών καταναλώνουν 60% λιγότερη ενέργεια, ενώ διαθέτουν δυνατότητες άμεσης και περιεκτικότερης ενημέρωσης για έκτακτα συμβάντα, μηνύματα πολιτικής προστασίας, οδικής ασφάλειας κ.τ.λ.

Στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, έχουν ήδη αντικατασταθεί οι 7 από τις συνολικά 24  πινακίδες.

Τα μηνύματα των πινακίδων για τυχόν έκτακτα συμβάντα στο οδικό δίκτυο ανανεώνονται διαρκώς από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και για τους χρόνους των διαδρομών, οι οποίοι προκύπτουν από την επεξεργασία των κυκλοφοριακών δεδομένων που λαμβάνουν οι 1000 αισθητήρες μέτρησης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου.

pagenews.gr

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα