Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την πυρκαγιά στο “Μπαλουκλή”: “Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα”

Πατριάρχης Βαρθολομαίος την πυρκαγιά στο “Μπαλουκλή”: Η πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος του Ιδρύματος “Μπαλουκλή, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε για την καταστροφή στο κτήριο του νοσοκομείου-γηροκομείου

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος του Ιδρύματος “Μπαλουκλή, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε για την καταστροφή στο κτήριο του νοσοκομείου-γηροκομείου, που αποτελεί τμήμα των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων:

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν.

Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία. Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά».

Κωνσταντινούπολη: Καλίν “Αμέσως οι εργασίες αποκατάστασης στο νοσοκομείο Μπαλουκλή”

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης [4/8] στο ιστορικό ελληνικό νοσοκομείο «Μπαλουκλή» και πλέον ψάχνουν την αιτία της πρόκλησης της φωτιάς.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από την  ξύλινη σκεπή, στο τμήμα του νοσοκομείου, όπου στεγάζεται το γηροκομείο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Όλοι οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου και οι ασθενείς – συνολικά 104 άτομα – καθώς και το προσωπικό απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή τους. Στο νοσοκομείο φιλοξενούνταν 62 ηλικιωμένοι και 42 εσωτερικοί ασθενείς.

Όπως μεταδίδεται από τουρκικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα