Πάτρα: Τι απαντά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα για την νεκροτομή στην Μαλένα

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που πραγματοποίησε την νεκροτομή στην Μαλένα, μέσω του δικηγόρου της, απαντά στην ογκολόγο που παρακολουθούσε την Μαλένα και η οποία είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 ότι η ιατροδικαστής έγραψε διάγνωση που δεν ευσταθούσε.

“Ο θάνατος ήταν αιφνίδιος και αγνώστου αιτιολογίας. Δυστυχώς ο ιατροδικαστής έγραψε διάγνωση που δεν ευσταθούσε. Εγώ το έστειλα για νεκροψία για την ανεύρεση και διαπίστωση των αιτιών του θανάτου, καθώς και των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη αυτός. Δηλώνω κατηγορηματικά πως το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της Μαλένας” είχε πει η διευθύντρια του Ογκολογικού Τμήματος του Αγλαΐα Κυριακού η οποία παρακολουθούσε το παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, τις 9 μέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

“Το παιδί εγώ το εξέταζα. Είχε τέλεια κλινική και λειτουργική εικόνα μέχρι που κοιμήθηκε. Την 9η ημέρα της χημειοθεραπείας, η μικρή έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου, έφαγε καλά και όταν γύρισε στο κρεβάτι της, άφησε ξαφνικά την τελευταία της πνοή. Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία, μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, αλλά έχουν άριστη ηπατική ανεπάρκεια. Η Μαλένα ήταν παιδί μας, ένας άγγελος, ένα εξαιρετικά συνεργάσιμο παιδί” ανέφερε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο Διαμάντης Μπασάρας δικηγόρος της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα, τόνισε ότι αυτό που λέει η ογκολόγος για τον θάνατο της Μαλένας έρχεται σε αντίθεση με τα αποτελέσματα του εργαστηρίου του ΕΚΠΑ που μιλούν για ηπατική κυτταρική βλάβη. Παράλληλα, τόνισε ότι η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη έγινε με βάση τα στοιχεία και κατέληξε ότι ιατροδικαστική έκθεση ήταν σωστή.

“Αρνούμαστε τα αυτονόητα νομίζω. Λέει ότι δεν υπήρχε ηπατική βλάβη. Πρέπει να εξηγήσει πώς αυτό που λέει είναι συμβατό με την ιστολογική εξέταση η οποία είναι ρητή και κατηγορηματική και μιλάει για εκτεταμένη εκφύλιση στα ηπατικά κύτταρα. Συνεπώς φαίνεται να αρνείται τα αυτονόητα γιατί έρχεται σε αντίθεση και αντίφαση με το εργαστήριο του ΕΚΠΑ όπου έγινε η ιστολογική” τόνισε ο κ. Μπασάρας.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου