Πάτρα: Πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος, δεν εφημέρευε και πέθανε στον δρόμο

Ο άτυχος 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου τον παρέπεμψαν από τον “Αγιο Ανδρέα” επειδή δεν εφημέρευε

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας από τον θάνατο ενός 49χρονου, το βράδυ της Τετάρτης, λίγο αφότου επισκέφθηκε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, το οποίο επειδή δεν εφημέρευε τον παράπεμψε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία πνοή του στη διαδρομή.

Τι κατήγγειλαν οι συγγενείς του 49χρονου στην Πάτρα

Οι συγγενείς του άτυχου 49χρονου καταγγέλλουν, σύμφωνα με το tempo24.news, ότι προσήλθε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις λίγα μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Η απώλεια του 49χρονου είναι η δεύτερη που «μετρά» η οικογένεια καθώς πριν από λίγους μήνες από τη ζωή έφυγε η 44χρονη αδελφή του, νοσηλευόμενη με κορωνοϊό.

Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε, μιλώντας στο tempo24.news, ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό, ενώ τόνισε ότι ο θάνατος το 49χρονου τελεί υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη. «Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό», αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο Νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα