Πάτρα: “Παρατεταμένη ασφυξία μπορεί να προκαλέσει μία κενοτοπιώδη εκφύλιση” – Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την έρευνα στις ουσίες που ενδεχομένως να έχουν βρεθεί και στο πρώτο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, την Μαλένα.

Ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη χορήγηση ουσίας και στο πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, την Μαλένα.

«Καταρχάς μιλάμε για το πρώτο παιδί, η ιατροδικαστής έδωσε ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια, καθώς ήταν εκτεταμένες οι βλάβες στο ήπαρ. Το ερώτημα που προκαλείται είναι γιατί εκδηλώθηκε σε ένα τόσο νέο παιδί η ηπατική ανεπάρκεια. Η κενοτοπιώδης εκφύλιση που είναι παθολογοανατομικό εύρημα, και όχι ιατροδικαστικό, έχει παρα πολλά αίτια. Αυτό που διερευνάται είναι, εάν υπάρχει κάποιο νόσημα που να έχει προκαλέσει αυτή την εκτεταμένη βλάβη στο ήπαρ», ανέφερε αρχικά.

Εφόσον υπάρχει η διερεύνηση για άλλες ουσίες, θα επαναξιολογηθούν τα σπλάχνα ή τα βιολογικά υγρά που έχουν συλλεχθεί. Σημαντικό είναι όχι μόνο το πρώτο παιδί με την κενοτοπιώδη εκφύλιση, άρα την ηπατική ανεπάρκεια, είναι και αρρυθμιογόνος κατάσταση που θα μπορούσε να προκληθεί από αυτή την αγενεσία φλεβόκομβου, μιλώντας για το δεύτερο παιδί την Ίριδα, που σημαίνει την απώλεια του φυσικού βηματοδότη της καρδιάς. Η μία παρατεταμένη ασφυξία μπορεί να προκαλέσει μία κενοτοπιώδη εκφύλιση», πρόσθεσε.

«Η δράση της κεταμίνης είναι κατασταλτική για το κεντρικό σύστημα. Σαφώς και μπορει να εκδηλωθεί κενοτοπιώδης εκφύλιση από κάτι τέτοιο. Πάμε με τα επιμέρους ευρήματα και διά της ατόπου απαγωγής για να διελευκάνουμε μία υπόθεση. Εάν δεν είναι κάτι ενδογενές, είναι κάτι εξωγενές, και αυτό ερευνάται είτε ανθρωποκτονία είτε ως τυχαίο γεγονός. Προφανώς για να γίνει εκ νέου διερεύνηση, έχει βρεθεί κάτι στην προκαταρκτική εξέταση, έχον βρεθεί κάποια επιμέρους στοιχεία που κρίνουν αναγκαία την διερεύνηση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάνδρου.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου