Πάτρα: «Δεν έγινε αυτοψία στον θάνατο της Ίριδας» – Αστοχίες και λάθη

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα με νέα στοιχεία να βλέπουν το φως της δημοσιόητητας.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ιατροδικαστές με μεγάλη εμπειρία έχουν κληθεί να εξετάσουν τα πάντα από την αρχή ώστε να ξεκαθαρίσει εάν τελικά μιλάμε για τριπλή εγκληματική ενέργεια στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

«Θεωρώ ότι με τη μέθοδο του αποκλεισμού οδηγούμαστε καθαρά σε ασφυκτικό θάνατο και το είδος του θανάτου προκύπτει ως εγκληματική ενέργεια διότι δεν υπάρχει κάτι παθολογικό και δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία η οποία θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο των παιδιών», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Μάλιστα η νέα ιστολογική εξέταση στην Μαλένα μπορεί να ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του κοριτσιού οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή όχι.

Χάθηκαν πολύτιμα στοιχεία

Την ίδια ώρα ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού στην Πάτρα, αποκαλύπτονται οι αστοχίες και τα λάθη που έγιναν και τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει τότε ο φάκελος πολύ γρήγορα και να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

«Εδώ δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο όχι όμως γιατί θέλαμε να παραβιάσουμε ή θέλαμε να υποκρύψουμε κάτι αλλά λόγω του ζήλου να σώσουμε ένα βρέφος, να κάνουμε ότι μπορούμε για να επανέλθει στη ζωή. Επομένως εκεί χάθηκε ενδεχομένως η ιδιότητα της αυτοψίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η αστυνομία τότε αρκέστηκε κυρίως στην κατάθεση που πήρε από την αδερφή της 33χρονης, ενώ υπάρχουν και ερωτηματικά για την ώρα θανάτου του μωρού. Το πόρισμα περί αγενεσίας φλεβόκομβου λίγο αργότερα έκλεισε την υπόθεση πρόωρα…

Αστοχίες και παραλείψεις

Παράλληλα για την υπόθεση μίλησε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέγοντας πως σε γενικές γραμμές έχουν συμβεί αστοχίες και παραλείψεις στην υπόθεση.

«Οι ιατροδικαστές είναι πολύπειροι. Τεχνικά οι βασικές εξετάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στα δύο παιδιά. Έχουν γίνει τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση, αλλά από μία ικανοποιητική βάση που θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να επανελεχθεί», δήλωσε.

«Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν θέματα σημαντικά. Στο θάνατο της Ίριδας δεν έγινε αυτοψία. Υπάρχει ένα εύρημα στην καρδιά του παιδιού που είναι υπό αμφισβήτηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα