ΠΑΡΑΞΕΝΑ: Το κρυμμένο παραθαλάσσιο χωριό με τις μαγικές παραλίες που ήταν για χρόνια στην απομόνωση

Κυπαρίσσι Λακωνίας: Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι κρυμμένο πίσω από βράχια. Σε μια περιοχή, η οποία λούζεται από τα κύματα της θάλασσας και κρύβονται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Το Κυπαρίσσι Λακωνίας είναι ένας παραθαλάσσιος παράδεισος, ο οποίος βρίσκεται μακριά από τα λαμπερά φώτα και τη χλιδή.

Το Μυρτώο Πέλαγος είναι αυτό που αγκαλιάζει παραθαλάσσια το χωριό. Ένα απομονωμένο χωριό, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της δεκαετίας του ’70. Η θέση του είχε να κάνει ιδιαίτερα για την προστασία του από τους πειρατές. Είναι γνωστό πως οι πειρατές επιδίωκαν να ληστεύουν τις ακτές της Πελοποννήσου και το Κυπαρίσσι ήταν ένα βήμα μπροστά σε αυτό το κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, ο Πάρνωνας βρίσκεται πάνω από την περιοχή του Κυπαρισσίου, το οποίο είναι ένα επιβλητικό βουνό. Το παραθαλάσσιο χωριό πήρε τη συγκεκριμένη ονομασία από τα κυπαρίσσια, τα οποία στολίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή. Το Κυπαρίσσι έχει χτιστεί στην αρχαία πόλη της Κύφαντας, η οποία ήταν γνωστή για τα νερά των πηγών της. Ένα από τα σημαντικά μνημεία της περιοχής είναι το Ασκληπιείο της Βρύσης. Ένα Κάστρο βυζαντινής προέλευσης στην περιοχή Καστέλλι. Επίσης, σημαντικό είναι και το αξιοθέατο της αρχαίας πόλης των Κυφάντων.

Όποιοι επιχειρήσουν να εξερευνήσουν αυτό το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, καλό θα ήταν να επισκεφθούν τις όμορφες παραλίες της περιοχής. Μάλιστα, η πιο φημισμένη παραλία της περιοχής είναι η Μεγάλη Άμμος, με λευκό βότσαλο και καθαρά νερά. Επίσης, για τους τύπους που προτιμούν την ησυχία, προτείνεται η επίσκεψη στην Αγία Κυριακή. Η παραλία βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από τη Μεγάλη Άμμο και αποτελεί μια ερημική παραλία.

Κυπαρίσσι: Ακολουθούν φωτογραφίες από την πανέμορφη περιοχή της Λακωνίας

 

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια