ΠΑΡΑΞΕΝΑ: «Πώς είναι η τέλεια μαμά;»

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, κάθε φορά με πιάνει το γνωστό ερώτημα«Ήμουν καλή μαμά; Έκανα ό,τι μπορούσα;»Την απάντηση μου την έδωσε η κόρη μου, ένα βράδυ όταν καθόμασταν στην βεράντα: «Μαμά είσαι τέλεια, όταν είσαι χαλαρή.» Μετά από τόσες μαμαδίστικες συζητήσεις, αναλύσεις ένα 8χρονο κατάφερε και μου έδωσε την πολυπόθητη απάντηση. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ρωτήσουμε παιδιά συναδέλφων, φίλων και γνωστών για τον δικό τους ορισμό και πραγματικά οι απαντήσεις τους μας ξάφνιασαν ευχάριστα.
«Τέλεια μαμά είναι η μαμά μου που μου γράφει κάθε μέρα πόσο με αγαπάει σ’ ένα post it. Κάθε φορά το βρίσκω σε διαφορετικό σημείο. » Μαρίνα, 9 χρονών.

«Η μαμά μου είναι τέλεια τα Σαββατοκύριακα. Κάνουμε βόλτες, παίζουμε βιντεοπαιχνίδια και είμαστε όλη την ημέρα μαζί.» Μάρκος 7 χρονών.
«Εμένα μου φαίνεται τέλεια η μαμά μου γιατί δεν ντρέπεται να κάνει τσουλήθρα μαζί μου ή να λερωθεί όταν τρώει παγωτό.» Αναστασία 6 χρονών.
«Σαν τη μαμά μου…γιατί είναι η μαμά μου.» Κωνσταντίνος, 5 χρονών.

«Η μαμά μου είναι τέλεια κάποιες φορές. Κυρίως όταν δεν φωνάζει. Την αγαπώ όμως γιατί ποτέ δεν με κάνει ρεζίλι μπροστά στους άλλους και όταν έχει κάτι να μου πει-που πάντα έχει δηλαδή, φροντίζει να είμαστε οι δυο μας.»Νάντια, 12 χρονών.

«Τέλεια μαμά είναι αυτή που ακούει τα παιδιά της και τα συμβουλεύει όταν την έχουν ανάγκη. Αυτή που πάντα βρίσκει χρόνο όσες ώρες κι αν δουλεύει.»Γιάννη, 15 χρονών.
«Η μαμά μου είναι πολύ καλή γιατί πάντα με αγκαλιάζει και μου λέει πόσο μ’ αγαπάει. Πάντα μου διαβάζει βιβλίο πριν κοιμηθώ και τραγουδάμε το αγαπημένο μας τραγούδι.» Μελίνα, 7 χρονών.
«Τέλεια είναι η μαμά μου, όταν παίρνω κακό βαθμό στα μαθηματικά και μου λέει ‘’Δεν πειράζει. Προσπάθησες!» Αλέξανδρος ,12 ετών.
«Σαν τη μαμά μου γιατί έχει μακριά μαλλιά.» Καλλιόπη, 3 ετών.
Σε όλες τις απαντήσεις υπάρχει ένα κοινό: κάθε παιδί θεωρεί τέλεια την δική του μαμά.
Πηγή: mama365.gr
 

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια