Παράβολο 50 ευρώ για τη ποινική δίωξη της κλοπής;

Για την τροποποίηση του Ποινικού κώδικα και την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που αφορούν την κλοπή έκανε λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αριστείδης Φωκάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φωκάς επισημαίνει ότι από τη στιγμή που ενδέχεται να απαιτείται έγκληση και καταβολή παραβόλου 50 ευρώ για να ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή (σύμφωνα με το άρθρο 372), ο πολίτης δυστυχώς θα διστάζει να υποβάλλει έγκληση, γιατί δεν θα έχει αρωγό την αστυνομία, που έως τώρα ενεργούσε αυτεπάγγελτα.

Παράλληλα, σημειώνει πως θα έγκειται ο φόβος στοχοποίησης ή αντιποίνων από τον δράστη, ενώ, όποτε ο πολίτης προβαίνει σε υποβολή έγκλησης ενδέχεται να ζητά την προστασία και Δικηγόρου πλέον για να προστατεύσει την περιουσία του, αφού η διαδικασία της έγκλησης δεν είναι μια απλή διαδικασία την οποία θα γνωρίζει.

Επομένως, ο κ. Φωκάς ερωτάει τον κ. Υπουργό:

  • Προβλέπεται να αποσυρθεί η τροποποίηση αυτή του Ποινικού Κώδικα, ώστε το αδίκημα της κλοπής να παραμείνει αυτεπάγγελτη διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να κινεί τη διαδικασία της έγκλησης ο πολίτης;
  • Προβλέπεται η εξαίρεση του παραβόλου των 50 ευρώ από τον πολίτη, ώστε να κινήσει τη διαδικασία της έγκλησης;

Written by NEOBLOGS

Τo Neoblogs φτιάχτηκε για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους αναγνώστες. Δεν ευελπιστούμε ότι θα γίνουμε CNN αλλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Σε εμάς ότι διαβάσετε θα είναι αλήθεια