Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι η Τζωρτζίνα βασανίστηκε πριν το θάνατό της. Το παιδί όχι μόνο είχε μείνει τετραπληγικό από ουσίες που της χορηγούνταν, αλλά πριν τον θάνατο της, της χορηγούνταν ουσίες που της δημιουργούσαν πότε ταχυκαρδίες και πότε βραδυκαρδίες.
Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», ιατροί από την Πάτρα, πριν από τον εντοπισμό της κεταμίνης, απέδιδαν κάποια από τα περίεργα επεισόδια της Τζωρτζίνας στη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων.

Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τουλάχιστον 10-12 περιπτώσεις εμφάνισε αιφνιδιαστικά ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες άγνωστης προέλευσης.

Οι γιατροί από την Πάτρα, που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ενώ φέρεται να έχουν ενημερώσει και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, έχουν συντάξει τα έγγραφα προ πολλών μηνών και αποδίδουν τα επεισόδια αυτά σε πιθανή στέρηση οξυγόνου μέσω χορήγησης αναισθητικής ουσίας που προκαλούσε σε όλες τις περιπτώσεις τα δυσεξήγητα επεισόδια.

«Φαίνεται ότι και η κεταμίνη σε αυτή τη θανατηφόρο δόση ήταν η χαριστική βολή, προφανώς οι προηγούμενες δόσεις δεν ήταν το ίδιο. Ή έγινε διαφορετική χρήση, διαφορετικών φαρμάκων ή επέδρασαν και κάποιοι άλλοι εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα αυτό που φαίνεται ότι έχει επιδράσει στα δύο πρώτα παιδιά», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Αποκλείοντας λοιπόν όλα τα κληρονομικά νοσήματα και τα παθολογικά, η δηλητηρίαση διά της κεταμίνης μπορεί να εξηγήσει επεισόδια σπασμών, ταχυκαρδίας, γαστρεντερικές διαταραχές και επεισόδια αμνησίας μετά τον ύπνο και εφιαλτών», δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Αποκαλυπτική φωτογραφία από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Αποκαλυπτική είναι κι η εικόνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν το παιδι νοσηλευόταν στην εντατική.

«Οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», αναφέρουν οι γιατροί στο «Βήμα της Κυριακής».

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στις επιτηρήσεις των γιατρών, το παιδί έχει φυσιολογικές λειτουργίες, ενώ όταν είναι μόνη με τη μητέρα της αυτές αλλάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι σφυγμοί από 86 πάνε στους 61, οι αναπνοές φτάνουν στις 11 ανά λεπτό, ενώ φαίνεται και η καρδιακή λειτουργία όπου κάθε άλλο παρά ομαλή δείχνει για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου