Πανεπιστημιακή αστυνομία: Αποκλεισμός της Πανεπιστημιούπολης από τους φοιτητές

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Πάνω από 200 φοιτητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και απέκλεισαν τις δύο εισόδους από Κατεχάκη και Ούλοφ Πάλμε

Πάνω από 200 φοιτητές και μέλη φοιτητικών συλλόγων βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και απέκλεισαν τις δύο εισόδους από Κατεχάκη και Ούλοφ Πάλμε, καθώς διαμαρτύρονται για την Πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία ξεκινά από σήμερα τα καθήκοντα της.

Παράλληλα φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν ήδη συγκεντρώσεις στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι προαναγγέλουν πως από σήμερα ξεκινά η λειτουργία της νεοσύστατης υπηρεσίας και κάνουν λόγο για τα πρώτα φύλλα πορείας στους αστυνομικούς. Όπως λένε, δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των αστυνομικών στην Πανεπιστημιούπολη και θα περιφρουρήσουν το campus προκειμένου να μπλοκάρουν το νέο νόμο για τη φύλαξη των ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατες δηλώσεις του από την Κοζάνη είχε πει ότι τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις τους μέσα στον Ιούνιο.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα