Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ με Νέα Ελληνικά

Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Ξεκινούν σήμερα [2/6] οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά

Ξεκινούν σήμερα [2/6] οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

Αύριο, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

“Βατά θα είναι τα θέματα”

«Φέτος δεν θα έχουμε σημαντικές διαφορές από τα προηγούμενα χρόνια. Αναμένεται τα θέματα να είναι βατά, κατανοητά, βασισμένα πάνω στα σχολικά βιβλία» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) κ. Γιάννης Βαφειαδάκης.

Όσο για τους υποψηφίους που η αγωνία τους χτυπάει κόκκινο τους συμβουλεύει να κάνουν οργανωμένη επανάληψη χωρίς πανικό και χωρίς ολονυχτία διαβάσματα ώστε να είναι διαυγείς την ώρα των εξετάσεων.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «στην ζωή δεν υπάρχουν τελευταίες ευκαιρίες. είναι μια σημαντική στιγμή για την ζωή τους αλλά δεν είναι η καθοριστική. Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να κάνουν αυτό που ονειρεύονται». Ήρεμοι χωρίς να επιβαρύνουν τα παιδιά με πρόσθετο άγχος πρέπει να είναι και οι γονείς των υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες θα είναι περίπου 10% μικρότερος από πέρσι δηλαδή 68394 σε σχέση με τις περσινές πανελλήνιες όπου ο αριθμός ήταν 77415.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα