Ουκρανία: Εκρήξεις σε υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στη Λβιβ – Αναφορές για 17 νεκρούς

Τις εκρήξεις επιβεβαιώνουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης στην περιοχή – Έκκληση του δημάρχου του Λβιβ να βρουν καταφύγιο οι πολίτες

Ισχυρή επίθεση δέχθηκε η  Λβιβ στη δυτική Ουκρανία και αμέσως πυκνός καπνός και φλόγες εμφανίστηκαν πάνω από την πόλη.

Για τουλάχιστον 4 εκρήξεις στο κέντρο της Λβιβ κάνει λόγο το SkyNews, ενώ το ουκρανικό Suspilne, μεταδίδει για 17 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

The moment of explosions in Lviv! pic.twitter.com/AJxvXRJxbG

— ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) May 3, 2022

Τι εκρήξεις επιβεβαιώνει και το CNN.

Ο στόχος της επίθεσης δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις εκρήξεις επλήγησαν υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο δήμαρχος της Λβιβ, κάλεσε όσους βρίσκονται στην πόλη να βρουν καταφύγιο και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις είχαν επηρεάσει την ηλεκτροδότηση σε ένα τμήμα της πόλης.

❗️❗️Explosions in Lviv.
Please stay in the bomb shelters!❗️❗️

— Андрій Садовий (@AndriySadovyi) May 3, 2022

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πόλη, που βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα, συγκεντρώνονται όλο αυτό το διάστημα Ουκρανοί πρόσφυγες που ευελπιστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μία από τις τοποθεσίες είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Από μια άλλη τοποθεσία, λίγο πιο μακριά, πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται στον ουρανό, ενώ η μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή καίει στα δυτικά του κέντρου της πόλης.


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα