Οι γατούλες είναι λατρεμένα κατοικίδια-Μάθε όμως ποιες ασθένειες μπορούν να μεταδώσουν και τι πρέπει να προσέχεις!

Το να ζεις με μια γάτα είναι απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της γάτας! Όλες αυτές οι αγκαλιές, τα ρούχα και το παιχνίδι κάνουν τις γάτες εξαιρετικές συντρόφους. Ωστόσο, ο μικρός φίλος σας μπορεί να έρθει με μερικές ανεπιθύμητες εκπλήξεις … Ασθένειες! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιοι κίνδυνοι πρέπει να λάβετε υπόψη……

Λειχήν
Το Ringworm είναι μια ασθένεια που μπορεί να εξαπλωθεί τόσο από ανθρώπους όσο και από γάτες. Χαρακτηρίζεται από πρησμένα και κόκκινα φαλακρά σημεία. Τόσο η άμεση όσο και η έμμεση επαφή είναι αρκετές για να την μεταδώσουν. Για τη θεραπεία αυτής της μόλυνσης ζύμης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αντιμυκητιακή κρέμα για μερικές εβδομάδες.

Νόσος γάτας-γρατσουνιά
Η ασθένεια γρατσουνιών γάτας προκαλείται από ψύλλους. Θα παρατηρήσετε πρησμένους λεμφαδένες ή φουσκάλες στο σημείο της γρατζουνιάς. Εκείνοι που έχουν μολυνθεί θα παρουσιάσουν κόπωση, πονοκεφάλους ή πόνο στις αρθρώσεις. Αυτή η ασθένεια μπορεί να εξαφανιστεί από μόνη της, αλλά μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Εχινοκοκκίαση
Η εχινοκοκκίαση είναι λιγότερο γνωστή από άλλες ασθένειες, αλλά δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρώς. Οι ταινίες σκουλήκια αναπτύσσονται στον πεπτικό σωλήνα της γάτας και βρίσκονται στα κόπρανα. Η γάτα μπορεί, επομένως, να μεταφέρει την ασθένεια χωρίς να την αναπτύξει.Ωστόσο, για τους ανθρώπους, αυτή η μόλυνση γίνεται πρόβλημα όταν αναπτύσσονται τα σκουλήκια. Ως αποτέλεσμα, τα ανθρώπινα όργανα μπορούν να υποστούν βλάβη από κύστες.

Έτσι, είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει καλή υγιεινή.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου