Οι 18 ευρωπαϊκές χώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να πρέπει να καραντίνα κατά την άφιξη!

Εδώ είναι η λίστα με τις 18 χώρες που περιλαμβάνονται στο πορτοκαλί και οι Βρετανοί μπορούν να επισκεφθούν χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού, δοκιμών ή καραντίνας κατά την άφιξη.

Με νέα που ξεκινούν ότι η Ισπανία επιτρέπει τώρα στους Βρετανούς να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα ή χωρίς απόδειξη εμβολιασμού, οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν 18 ευρωπαϊκές χώρες στον πορτοκαλί κατάλογο χωρίς την ανάγκη καραντίνας κατά την άφιξη.

Οι 18 ευρωπαϊκές χώρες
Αλλά μην ενθουσιαστείτε ακόμη. καθώς αυτοί οι κανόνες ισχύουν μόνο όταν φτάσετε για πρώτη φορά στον προορισμό σας. Αυτό σημαίνει ότι, κατά την επιστροφή σας στο σπίτι, πρέπει να απομονωθείτε στο σπίτι για 10 ολόκληρες ημέρες, καθώς και να κάνετε μια δοκιμή PCR τις δύο και οκτώ ημέρες . Επιπλέον, είναι υποχρεωτική μια δοκιμή πλευρικής ροής πριν από την προγραμματισμένη πτήση επιστροφής.

Αλλά αν βρεθείτε παγιδευμένος στο σπίτι σας για 10 ημέρες μετά τις διακοπές σας, δεν σας φοβίζει, τότε εδώ είναι η συγκέντρωση των 18 χωρών που μπορείτε να επισκεφθείτε στον πορτοκαλί κατάλογο του Ηνωμένου Βασιλείου:

Αλβανία
Αρμενία
Βουλγαρία
Κροατία
Κύπρος
Ελλάδα
Ιταλία
Μάλτα
Μολδαβία
Μαυροβούνιο
Σερβία
Σλοβενία
Ουκρανία
Η Εσθονία, το Κοσσυφοπέδιο, η Βόρεια Μακεδονία, ο Άγιος Μαρίνος και η Ισπανία είναι επίσης μέρος της λίστας, αλλά αυτές οι 5 χώρες δεν απαιτούν καν την ανάγκη να παρουσιαστεί PCR (ή οποιαδήποτε δοκιμή για αυτό το θέμα!) Κατά την άφιξη.

Σύλληψη από ειδικούς
Ωστόσο, παρόλο που παρατηρήθηκε εισροή τουριστών στην Ισπανία, καθώς τα κοινωνικά της μέτρα απομακρύνθηκαν δραματικά, συμπεριλαμβανομένης της λήξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τουριστικά σημεία από τις 9 Μαΐου , ιατροί εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να συμβουλεύουν να μην ταξιδέψουν εκεί. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία της ινδικής παραλλαγής στην Ισπανία εδώ και αρκετό καιρό.

Επιπλέον, άλλες χώρες ακολουθούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και αντίθετα επιβάλλουν αυστηρότερους ελέγχους στους επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο για τους φόβους για το μεταλλαγμένο στέλεχος της Νότιας Ασίας.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian εξέφρασε τις αυξανόμενες ανησυχίες του ότι επιτρέπει επιπόλαια ταξίδια από χώρες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν από φόβο να υποχωρήσει από την πρόοδο που σημείωσε το πρόγραμμα διάθεσης εμβολίων.

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία