ΟΑΣΘ: Σε κυκλοφορία τα νέα εισιτήρια – Χωρίς αλλαγές στις τιμές

ΟΑΣΘ: Σε κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα τα νέα τύπου εισιτήρια του ΟΑΣΘ, με την τιμή να μην επηρεάζεται καθόλου

Σε κυκλοφορία τέθηκαν από σήμερα τα νέα τύπου εισιτήρια του ΟΑΣΘ, με την τιμή να μην επηρεάζεται καθόλου, αλλά με το χαρακτηριστικό ότι είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν, καθώς διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο οργανισμός.

Τα νέα εισιτήρια του οργανισμού, έχουν το χαρακτηριστικό ασημί ολόγραμμα που απεικονίζει τον Λευκό Πύργο, το λογότυπο του οργανισμού και QR Code, μέσω του οποίου μελλοντικά θα μπορούν να «διαβαστούν» από «έξυπνες» συσκευές ανάγνωσης, προκειμένου να ελέγχονται για τη γνησιότητά τους, υπογραμμίζει ο οργανισμός.

Τα νέα εισιτήρια αναγράφουν τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια, οπότε και μειώθηκε ο ΦΠΑ, δηλαδή: 0,90 ευρώ το βασικό εισιτήριο (0,45 το μειωμένο), 1,10 ευρώ το χρονικό εισιτήριο δύο μετακινήσεων εντός 70 λεπτών της ώρας (0,55 ευρώ το μειωμένο), 1,30 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τριών μετακινήσεων εντός 90 λεπτών της ώρας (0,70 ευρώ το μειωμένο), 1,80 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τεσσάρων μετακινήσεων εντός 120 λεπτών της ώρας (0,90 ευρώ το μειωμένο) και 1,80 ευρώ το εισιτήριο της Πολιτιστικής Γραμμής και του αεροδρομίου «Μακεδονία» (0,90 ευρώ το μειωμένο).

«Είμαστε στη διαδικασία εισαγωγής στο σύστημα πώλησης των νέων μας εισιτηρίων, τα οποία έχουν επικαιροποιημένη τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τον μειωμένο ΦΠΑ», σημειώνει ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου. Υπογραμμίζει δε ότι τα νέα εισιτήρια διατηρούν τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπάρχει όμως και η προσθήκη του κωδικού QR, μέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της γνησιότητάς τους.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα