Ο ύπνος δίπλα σε κάποιον που ροχαλίζει θα μπορούσε να μειώσει το προσδόκιμο ζωής σας!

Φαίνεται ότι έχετε τελικά έναν λόγο να ξυπνήσετε τον θορυβώδη σύντροφό σας: οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πρόσφατα ότι ο ύπνος με κάποιον που ροχαλητά θα μπορούσε στην πραγματικότητα να έχει άμεσο αντίκτυπο στη μακροχρόνια υγεία σας. Ξέρουμε – η σχέση με κάποιον που ροχαλίζει είναι δύσκολη….. Τείνει να είναι ένα κοινό επιχείρημα επειδή καταλήγετε να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας από το ροχαλητό τους. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, ωτοασπίδες, ωθώντας τους να δοκιμάσετε και να τους κάνετε να κυλήσουν ή να αλλάξουν θέση, κρατώντας τη μύτη τους για λίγα δευτερόλεπτα… αλλά τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Μια εκπληκτική μελέτη
Λοιπόν, αξίζει να γνωρίζετε ότι, δυστυχώς, δεν είναι εκεί που τελειώνουν τα προβλήματά σας. Εκτός από το ότι απλώς διαταράσσει τον ύπνο σας και κάνει τις νύχτες σας να αισθάνονται αφόρητες και ατελείωτες, το ροχαλητό του συντρόφου σας θα μπορούσε πραγματικά να μειώσει το προσδόκιμο ζωής σας!

Η New York Post κυκλοφόρησε ένα άρθρο που πιθανότατα δεν θα είναι πολύ άνετο σε πολλούς ανθρώπους σε αυτήν τη θέση. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, ο ύπνος με κάποιον που ροχαλητό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία.

Η μελέτη διεξήχθη από ερευνητές του Queen’s University στον Καναδά και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά πειστικά. Τα θύματα του ροχαλητού προφανώς υποφέρουν από περισσότερα προβλήματα ακοής, καθώς τα αυτιά τους, φυσικά, είναι πολύ κοντά στο ροχαλητό.

Μειωμένο προσδόκιμο ζωής
Ναι, θα μπορούσατε να αναπτύξετε προβλήματα ακοής, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό. Ο ύπνος με κάποιον που ροχαλίζει ή απλώς υπόκειται σε δυνατό θόρυβο σε τακτική βάση μπορεί προφανώς να προκαλέσει μείωση του προσδόκιμου ζωής ενός ατόμου.

Όπως αποδεικνύεται, εάν πρέπει να αντεπεξέλθετε με τακτικό δυνατό θόρυβο, όπως για παράδειγμα από τα εργοτάξια, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων τείνει να είναι υψηλότερος. Εκτός από αυτό, ο ύπνος δίπλα στο αγαπημένο σας ροχαλητό μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα άγχους και άγχους.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)