Ντόρα Μακρυγιάννη: Η κακοποιητική σχέση που βίωσε σε ηλικία 16 χρονών

Η Ντόρα Μακρυγιάννη σε συνέντευξή της μίλησε για την κακοποιητική σχέση που είχε όταν πολύ μικρή.

Ντόρα Μακρυγιάννη: Η κακοποιητική σχέση που βίωσε σε ηλικία 16 χρονών

Έχεις αναφερθεί κάποιες φορές στην κακοποιητική σχέση που είχες όταν ήσουν πολύ μικρή.

Είχα αναφερθεί σε αυτό πρώτη φορά πριν ξεσπάσει το #ΜeΤοο, γιατί είχα συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά μας μαζί με τη δημοσιότητα φέρνει και μια ευθύνη.

Το είπα γιατί ήθελα να δώσω δύναμη , αν μπορώ να το πω έτσι, γιατί κι αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Μπορεί αυτό που μένει στον κόσμο να είναι ότι «το πέρασες, το ξεπέρασες, είσαι δυνατή και στάθηκες στα πόδια σου» , αλλά όλο το άλλο κομμάτι μέχρι να συμβεί αυτό είναι πολύ μεγάλης ανάλυσης και συζήτησης.

Δεν γίνεται μια γυναίκα απλά με το που θα ξυπνήσει να πει «μπορώ». Θέλει πάρα πολλή δουλειά για να γίνει. Σίγουρα θα υπάρξουν σκοτεινές μέρες. Και μερικές φορές είναι και θέμα τύχης. Θα μπορούσε αυτό το πράγμα να είχε τελείως διαφορετική έκβαση και να μην ήμασταν τώρα εδώ να μιλάμε, να μην ήμουν τόσο τυχερή να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση.

Γιατί δεν είναι μόνο η σωματική βία, είναι και η ψυχολογική, που χτίζεται πολύ πριν έρθει η σωματική, και λίγο-λίγο σου μειώνει την αυτοπεποίθηση και τον δυναμισμό.

Μπορεί να σε βρει και ο άλλος, σε μια φάση της ζωής σου είσαι ευάλωτη και εκεί που έλεγες ότι «αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα», να που συμβαίνει.

Είναι πολλές παγίδες που δεν τις καταλαβαίνεις εξαρχής, ειδικά όταν είσαι και σε νεαρή ηλικία όπως ήμουν εγώ ήμουν 16μισι χρόνων. Και θα έρθει το πρώτο χαστούκι και θα πεις: «Εμένα δεν με έχει χτυπήσει ποτέ ο πατέρας μου, τι έγινε τώρα εδώ;».

Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι ότι δεν στενοχωριέμαι πια όταν αναφέρομαι σε αυτό το γεγονός. Το έχω βγάλει τόσο πολύ από μέσα μου και έχω προχωρήσει μπροστά, που πραγματικά θέλω κι αυτός ο άνθρωπος να είναι καλά.

Όταν λέω ότι έχω ξεπεράσει κάτι σημαίνει ότι δεν θέλω να έχω μέσα μου και οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα, γιατί αυτό θα με έτρωγε ακόμα αν δεν το είχα λύσει, είπε στο Gala.

 

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία