Ντόναλτ Τραμπ: έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ για φορολογικές ελαφρύνσεις

Tο σημείο στο γήπεδο γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ όπου κηδεύτηκε η πρώην σύζυγός του Ιβάνα μπορεί να ωφελήσει φορολογικά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όταν η Ιβάνα Τραμπ, πρώτη σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θάφτηκε τον περασμένο μήνα κοντά στην πρώτη τρύπα του Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ, λίγοι ήταν εκείνοι που μάντεψαν ότι η τοποθεσία του τάφου της θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους φορολογικούς σκοπούς που επί μακρόν σχεδίαζε ο πρώην σύζυγός της.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη του νεκροταφείου από όλους τους φόρους, τους συντελεστές και κάθε είδους επιβαρύνσεις. Ως εκ τούτου, ο τάφος της Ιβάνα θα μπορούσε δυνητικά να έχει ευνοϊκές φορολογικές επιπτώσεις για ένα καταπίστευμα της οικογένειας Τραμπ η οποία κατέχει την επιχείρηση γκολφ, σε μια πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι αδιανόητα υψηλοί.

Απαλλαγμένες από κάθε είδους φόρο οι εταιρείες που διαχειρίζονται νεκροταφεία στο Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία. Όμως η Ιβάνα Τραμπ, η οποία πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα σε ηλικία 73 ετών μετά από πτώση στο σπίτι της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τα καλοκαίρια.

Σύμφωνα με τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ, οι εταιρείες που διαχειρίζονται νεκροταφεία δεν απαλλάσσονται μόνο από φόρους ακίνητης περιουσίας, συντελεστές και επιβαρύνσεις ή φόρους ιδιοκτησίας, αλλά και από φόρους επιχειρήσεων, φόρους επί των πωλήσεων, φόρους εισοδήματος και φόρους κληρονομιάς, σύμφωνα με το Insider.

Ο Τραμπ σχεδιάζει επί μακρόν το πώς θα γλιτώσει από τους φόρους του Νιου Τζέρσεϊ
Ωστόσο, είναι απίθανο το κομμάτι γης του 1,5 στρέμματος να προσφέρει φορολογικές απαλλαγές για ολόκληρο το ακίνητο Bedminster, καθώς οποιαδήποτε απαλλαγή ισχύει μόνο εφόσον το οικόπεδο είναι μικρότερο από 10 στρέμματα.

Ακόμα και η πιο μικρή ελάφρυνση, όμως, μετράει, γι’αυτό και ο πρώην πρόεδρος έχει ορίσει το οικόπεδο ως αγρόκτημα επειδή ορισμένα δέντρα μετατρέπονται σε σάπια φύλλα που χρησιμοποιούνται για παρτέρια, σύμφωνα με την Washington Post.

Οι ιδέες του Τραμπ να ορίσει εν μέρει το γήπεδο του γκολφ ως νεκροταφείο χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2014. Τα σχέδια που κατατέθηκαν στη συνέχεια στις τοπικές και κρατικές αρχές περιείχαν μια πρόταση για δύο τάφους -έναν οικογενειακό και άλλους 284 που θα διατίθεντο προς πώληση. Η Washington Post σημείωσε ότι οι αγοραστές, πιθανώς μανιώδεις παίκτες του γκολφ, «θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα είδος αιώνιας ιδιότητας μέλους» στο κλαμπ.

Πηγή: iefimerida.gr

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία