Νουσρέτ Γκιοκτσέ: Μπακλαβάς από… χρυσάφι στη Μύκονο

Πολύ βαθιά στην τσέπη πρέπει να βάλει το χέρι του εκείνος που θα θελήσει να δοκιμάσει ένα κομμάτι μπακλαβά από τον Νουσρέτ Γκιοκτσέ στη Μύκονο.

Ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ έχει ανοίξει δύο μαγαζιά στη Μύκονο, τα οποία προσελκύουν πολύ κόσμο κυρίως λόγω της αναγνωρισιμότητάς του.

Οι τιμές, πάντως, είναι αρκετά υψηλές και σε μεγάλο βαθμό τα πιάτα και οι γεύσεις που σερβίρει έχουν αποδέκτες ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Για τους… κοινούς θνητούς ακόμη και τα γλυκά του Τούρκου μπορούν να αποδειχθούν πολύ αλμυρά.

Τρανό παράδειγμα ο μπακλαβάς με παγωτό. Ένα κομμάτι από το λαχταριστό γλυκό δεν αποτιμάται στα είκοσι, στα τριάντα ή έστω στα πενήντα ή στα εξήντα ευρώ αλλά φτάνει τα εκατό!

Πολύ υψηλή στη Μύκονο είναι η τιμή και στην μπουγάτσα, πάντως είναι πιο φθηνή σε σύγκριση με τον μπακλαβά. Αν κάποιος φάει το συγκεκριμένο γλυκό σε beach bar θα χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό γύρω στα σαράντα ευρώ.

Ο Γοοκτσέ μαγεύτηκε από τη Μύκονο από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο νησί. Ήταν το 2019 όταν ήρθε σε συμφωνία με τον Ζαννή Φραντζέσκο και τον Σάμι Ιμπραήμ προκειμένου να λειτουργήσει το πρώτο του εστιατόριο «Nusr – Et» στον κοσμοπολίτικο προορισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθεί από το μηδέν ένα μαγαζί αντίστοιχο της φήμης του Τούρκου πρώην κρεοπώλη.

Ο δισεκατομμυριούχος διασκεδαστής του χώρου της εστίασης έγινε διάσημος το 2017 μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για την τεχνική του στην προετοιμασία και το αλάτισμα του κρέατος.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, ο επιχειρηματίας που έχει εξέχουσα παρουσία στην Τουρκία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Βρατανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση μεριδίου της επιχείρησης «Nusr – Et» σε fund 450 δισ. δολαρίων του Κατάρ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο όμιλος «Dream», που ανήκει στην «Dogus Holding AS »του Τούρκου δισεκατομμυριούχου Φερίτ Σαχέν, ενδέχεται να πουλήσει μερίδιο 20% στην επενδυτική εταιρεία του Κατάρ για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία