Νόνη Δούνια για καταγγελίες και metoo: Καμία έκπληξη, αυτά συνέβαιναν πάντα

Η Νόνη Δούνια παρέθεσε το δικό της σχόλιο για το κίνημα #MeToo και τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές από τον χώρο του θεάματος.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ, η Νόνη Δούνια απάντησε στο αν της έχει κοστίσει που είναι μία δυναμική γυναίκα, η οποία προέρχεται από τον χώρο του μόντελινγκ.

«Όχι, δεν το έχω πληρώσει. Συνεχώς αυτό που σου ζητούν, πέρα από την ομορφιά, είναι να αποδείξεις πως έχεις ικανότητες. Αυτό είναι κουραστικό. Αμφισβητείσαι συνεχώς γιατί έχεις καλή εμφάνιση και σου ζητούν να έχεις και κάτι άλλο καλό. Δεν μπαίνω καν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπήκα και ποτέ».

Για το #ΜeΤoo, η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά:

«Καμία έκπληξη. Αυτά τα γεγονότα συνέβαιναν πάντα και σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους, όχι μόνο στον αθλητισμό και στο θέατρο. Είναι σημαντικό αυτό που ξεκίνησε η Σοφία Μπεκατώρου γιατί πλέον ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ευκολία σε περίπτωση που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή άσκησης βίας –είτε λεκτική είτε σωματική– να το επικοινωνήσει.

Αυτό είναι το βασικότερο κέρδος από αυτή την ιστορία: να μη φοβάσαι να μιλήσεις. Να νιώθουν πως υπάρχει ένα κράτος εκεί να τους προστατεύσει και να τους βοηθήσει. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Τέλος, η ίδια τόνισε ότι σχετικά με την υποστήριξη στα θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς:

«Είναι καθήκον όλων μας. Από την πλευρά μου δεν ήταν δύσκολο να πάρω θέση με τον δημόσιο λόγο. Πάντα θα είμαι δίπλα σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία».

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου