Νίκος Βερλέκης: η καριέρα, η προσωπική ζωή και τα περίεργα του ελληνικού κινηματογράφου

Ο Νίκος Βερλέκης μίλησε στο Mega για τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και την καριέρα του. Ενώ εξήγησε πως ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια πρόταση για συμμετοχή σε σειρά που να του έχει κάνει κλικ.

Νίκος Βερλέκης: η καριέρα, η προσωπική ζωή και τα περίεργα του Ελληνικού κινηματογράφου.

«Δεν έχουν έρθει προτάσεις που να με έχουν ικανοποιήσει στη μυθοπλασία ακόμα. Δεν θέλω να απέχω. Γιατί δεν είναι κάτι που με ευχαριστεί. Αν δεν κάνεις και κάτι που σου αρέσει, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να εμφανίζεσαι. Η πρώτη μου κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το «Μία κυρία στα μπουζούκια» του Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν μια μικρή εμφάνιση, μια σκηνή όλη κι όλη».

Οι συμπεριφορές των σταρ

«Σταριλίκια υπήρχαν. Όλοι οι παλιότεροι είχαν ένα ύφος. Το επέτρεπε και η εποχή αυτό. Δεν ερχόμουν σε δύσκολη θέση ποτέ. Γιατί ήξερα να ανταποκριθώ και αρνητικά και θετικά σε περίεργες προτάσεις. Ασφαλώς ανταποκρίθηκα θετικά σε ερωτικές προτάσεις. Και ποιος δεν ανταποκρίνεται; Αν σου αρέσει ένας άνθρωπος, ανταποκρίνεσαι. Όταν δεν σου αρέσει, λες όχι. Αν έχεις τη δύναμη να πεις όχι».

Και συνέχισε: «υπήρξαν και άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πουν το όχι εύκολα. Ασφαλώς με φλέρταραν έντονα εκείνη την περίοδο. Και εγώ φλέρταρα έντονα. Το φλερτ εκείνη την εποχή ήταν πολύ πιο ελεύθερο από ότι είναι σήμερα».
Το φλερτ και το μυστικό του έρωτα που «αντέχει στον χρόνο»

Για τη γνωριμία του με την Ειρήνη Παππά, ο Νίκος Βερλέκης είπε: «Είχε έρθει ο Μιχάλης Κακογιάννης και είδε μια παράσταση και μετά φύγαμε από την παράσταση κάποια άτομα και πήγαμε στο σπίτι της Ειρήνης Παππά. Έτσι τη γνώρισα. Την ημέρα που βγήκαμε και φάγαμε μαζί, ξενυχτήσαμε μιλώντας μέχρι τις οκτώ το πρωί. Στις οκτώ το πρωί έφυγα από το σπίτι, μετά ξαναγύρισα και δεν έφυγα ποτέ. Μείναμε μαζί για οκτώ χρόνια».

Το στοιχείο που κάνει τη σχέση με τη γυναίκα μου να αντέχει στο χρόνο είναι αυτό που λέμε «να βάζεις νερό στο κρασί σου. Είχαμε κάνει μια συμφωνία με τη γυναίκα μου, πως ό,τι κι αν συμβεί την ημέρα, το βράδυ, στο κρεβάτι, θα είμαστε αγκαλιά και όλα καλά». Τόνισε!

Για τις καταγγελίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος συναδέλφων του, και το Metoo. Αν γνώριζε θα είχε καταγγείλει περιστατικά

«Την περίοδο που ήμουν μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ δεν είχαμε καταγγελίες τέτοιου τύπου. Με σόκαρε. Είναι ένα πράγμα καταδικαστέο. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Είχαμε ακούσει για διάφορα. Αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Αν ήξερα, θα το είχα καταγγείλει εγώ ο ίδιος».

«Διάφοροι μιλούσαν κατά καιρούς για εργασιακό εκφοβισμό. Όχι σε δουλειές που ήμουν εγώ. Τα άκουγα, αλλά δεν μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. Εμείς οι παλιότεροι είχαμε συνηθίσει σε αυτό το είδος. Οι παλιότεροι σκηνοθέτες ήταν λίγο σκληροί με τους ηθοποιούς. Δεν τολμούσαμε να πούμε ότι ο τάδε με έβρισε». Δήλωσε ο Νίκος Βερλέκης.

Τέλος, έκανε σε μία αποκάλυψη που… σοκάρει

«Θυμάμαι ότι περνούσε ένας σκηνοθέτης από τους ηθοποιούς και μύριζε τις μασχάλες τους και τα παπούτσια τους. Αυτά τα πράγματα γίνονταν δημόσια, μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση τότε αυτό. Τότε είχα ενοχληθεί πάρα πολύ. Ήταν εξευτελισμός για τα παιδιά. Σήμερα πρέπει να υπάρχει σεβασμός», ανέφερε.

«Μία, δύο φορές έχω αντιμετωπίσει άσχημες συμπεριφορές από συνάδελφους. Όταν μάλωσα, διαφώνησα και σηκώθηκα και έφυγα. Ενώ έχω αποχωρήσει από θεατρική παράσταση. Και από τηλεοπτική σειρά πριν ξεκινήσει. Δεν το μετάνιωσα», κατέληξε λέγοντας.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία