Νίκος Κουρής: «Όλα τα παιδιά του Θεοδωράκη μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη κατά κάποιο τρόπο»

Ο Νίκος Κουρής – Θεοδωράκης μίλησε για τα ασφαλιστικά μέτρα από την κόρη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη

Νίκος Κουρής: «Όλα τα παιδιά του Θεοδωράκη μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη κατά κάποιο τρόπο»

Ο Νίκος Θεοδωράκης ασχολείται εδώ και χρόνια με τη διάδοση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με το «Mikis Radio», ένα web radio πολύ ενεργό, του οποίου μάλιστα ήταν ακροατής ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Από παιδί, ο Νίκος Θεοδωράκης είχε πάντα ένα κασετοφωνάκι και άκουγε τραγούδια του Θεοδωράκη. Τα ήξερε απέξω.

«Ολο το έργο του Μίκη ήταν χύμα. Φανταστείτε ότι είχα τρεις “Επιτάφιους”, 4 “Αξιον εστί”, πόσα έργα, πόσοι κύκλοι τραγουδιών, πόσες επανεκτελέσεις.

Επρεπε να οργανωθούν, να γίνουν εκφωνήσεις και να παρουσιάζονται στο ραδιόφωνο. Αυτό ήταν το ουσιαστικό έργο που κάναμε.

Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε τους δίσκους, που γράφουν όλες τις πληροφορίες για τους μουσικούς, την ημερομηνία ηχογράφησης κ.λπ.

Ο Μίκης μου είχε δώσει ορισμένες πληροφορίες, αλλά υπήρχαν πολλές ελλείψεις. Ποτέ δεν σημείωνε τους υπόλοιπους συντελεστές, όπως οι μουσικοί, ενώ πάνω στον δίσκο τους γράφανε όλους», είπε στο Secret.

«Με τσεκάριζε συνέχεια, αν είχα εκφωνήσει κάτι λάθος, αν είχα πει κάποια λάθος πληροφορία. Ολο το έργο που έχω κάνει εγώ είναι γύρω στα 8.000 θέματα.

Υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για αυτά εκφωνημένες και αναγράφονται ως data κάτω από ίο τραγούδι, όταν παίζει στο wed radio, όμως τώρα αρχίζει η σοβαρή δουλειά.

Γιατί θέλω να γίνει ακόμα πιο σοβαρή ή παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη».

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που του είχε καταθέσει η κόρη του Μίκη Θεοδώρακη, Μαργαρίτα, ζητώντας να μη χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» είπε:

«Νομίζω ότι δεν ήξερε τον λόγο για τον οποίον κίνησε όλη αυτή τη διαδικασία. Απλά πιστεύω ότι έχει κακούς συμβούλους.

Ισως γιατί δεν πήρε την αποδοχή που ήθελε από τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Μυρτώ. Ολα τα παιδιά του Μίκη, η Μαργαρίτα, ο Γιώργος, ακόμα και εγώ, μεγαλώσαμε μες στην απόρριψη, κατά κάποιον τρόπο.
Βεβαίως, εγώ είχα τη μητέρα μου, που ήταν πoλύ διαφορετική από ό,τι ήταν η Μυρτώ».

Εκείνος, όπως λέει, ποτέ δεν επιδίωξε να δημιουργηθεί θόρυβος και να βγει προς τα έξω ένα σκάνδαλο που θα «πείραζε» το κύρος και την υπόληψη του Θεοδωράκη.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία