Νίκος Χατζηκώστας: Πέθανε η cult φιγούρα της Αθήνας

Ο Νίκος Χατζηκώστας – Παεζάνο δεν μένει πια εδώ. Ο εκκεντρικός εστιάτορας της δεκαετίας του 1980 στην Κυψέλη, πέθανε σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον ήξεραν.

Ντυμένος με κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, λευκά κοκάλινα γυαλιά ηλίου με χοντρό σκελετό, με μούσι… Ντ’ Αρτανιάν και μια μαϊμού στον ώμο, ο εκκεντρικός Νίκος Χατζηκώστας η πιο cult φιγούρα της Αθήνας τη δεκαετία του ’80, πέθανε σήμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ τησ Athens Voice, ο ιδιοκτήτης του Paesano, του περίφημου ρεστοράν της Κυψέλης, το οποίο βρισκόταν επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, γνωστός και ως «Ζντουπ» ή «Κροκοδειλάκιας», διασκέδαζε την υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας με το χιούμορ του. Η μασκότ του ήταν η Πουτσίνο και καθόταν πάντα στον ώμο του. Μια μαϊμού που έκανε ζημιές. Εκλεβε… περουκίνια από άντρες πελάτες, τραβούσε τα μαλλιά και χαλούσε κομμώσεις στις κυρίες.

Ανάμεσα στην πυκνή διακοσμητική βλάστηση της μαξιμαλιστικής μεταμεσονύκτιας πιτσαρίας, σύχναζαν επιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, λογής λογής περσόνες των 80s και των 90s.

Το 1984 ο Παεζάνο (τον αποκαλούσαν και με το όνομα του μαγαζιού του) «πυρπολήθηκε» μπροστά στο μαγαζί του. Τα κηδειόχαρτα τοιχοκολλήθηκαν σε ολόκληρη την Αθήνα. Την επομένη ήταν πρώτο θέμα στις εφημερίδες. Στην πραγματικότητα ήταν ένα καλοστημένο πρωταπριλιάτικο αστείο με μονταρισμένη φωτογραφία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πούλησε το ιστορικό μαγαζί του το 1997 και για πολλά χρόνια ζούσε στην Κρήτη.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία