Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: “Καμιά σκέψη για συγχώνευση της σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ”

Την αντίθεσή της στην εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης τους ακαδημαϊκού χάρτη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της κυβέρνησης.

Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο στις 12:00, μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

“Στις 31/3 η διορισμένη από την κυβέρνηση διοικούσα επιτροπή του ΔΙΠΑΕ αποφάσισε και ανακοίνωσε στην φοιτητική κοινότητα την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και της συγχώνευσης τμημάτων της Σχολής Μηχανικών και μεταφορά τους από τη Σίνδο στις Σέρρες. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε από την προσωρινή πρυτανεία χωρίς να προηγηθεί απολύτως καμία διαβούλευση ούτε με τον σύλλογο καθηγητών ούτε με τους φοιτητές/τριες.

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το σχέδιο της διάλυσης των Δημόσιων Πανεπιστημίων έχοντας ήδη συγχωνεύσει και κλείσει δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και αποκλείοντας πάνω από 20.000 από τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Η φοιτητική κοινότητα βρίσκεται, ομόφωνα, σε πλήρη διαφωνία με την μετακίνηση και οργανώνει τους αγώνες της έτσι ώστε η πρόταση αυτή να μείνει στα χαρτιά. Την Δευτέρα 4/6 εκατοντάδες φοιτητές και οι φοιτήτριες, με στήριξη των καθηγητών, βρεθήκαν όλοι και όλες έξω από τα διοικητικά γραφεία του ΔΙΠΑΕ για να δώσουν ένα πρώτο μήνυμα. Η εν λόγω απόφαση δεν ευνοεί κανένα φοιτητή/τρια και έρχεται να προσθέσει ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στις πλάτες μας, στο όνομα του εξορθολογισμού των οικονομικών του πανεπιστημίου. Η σημερινή μαζική απάντηση έρχεται ως αποτέλεσμα οργάνωσης και συσπείρωσης της φοιτητικής κοινότητας ενάντια σε αυτά τα σχέδια. 

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ για αναβάθμιση των σπουδών τους, για πτυχία με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα ενάντια σε αυτά τα σχέδια της προσωρινής διοίκησης και του Υπουργείου Παιδείας. 

Καλούμε το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας να δώσει αύριο Τρίτη 5/6 το παρών 12 ώρα έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης”.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου