Ναύπακτος: Μητροπολίτης Ιερόθεος “Η φράση καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά” [vid]

Ναύπακτος: Μία από τις πιο συνήθεις ευχές που αναφέρεται συχνά είναι η «Καλή Παναγιά», η οποία όμως έχει φέρει αντιπαράθεση με τους ιερωμένους ανά την Ελλάδα

Μία από τις πιο συνήθεις ευχές που αναφέρεται συχνά είναι η «Καλή Παναγιά», η οποία όμως έχει φέρει αντιπαράθεση με τους ιερωμένους ανά την Ελλάδα.

Μάλιστα αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και τοποτηρητής της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος την περασμένη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου όπου τελέστηκε ο Επιτάφιος και τα εγκώμια της Παναγίας.

Ο κ. Ιερόθεος, σύμφωνα με όσα αναφέρει το nafpaktianews είπε συγκεκριμένα:

Τα τελευταία χρόνια επικράτησε μια μόδα που λέει Καλή Παναγιά, τι θα πει καλή Παναγιά!

Λέμε καλό Χριστό;

Eμείς λέμε Καλά Χριστούγεννα είναι γεγονός , λέμε Καλό Πάσχα είναι γεγονός!

Τι θα πει καλή Παναγιά; Δεν θα πει τίποτα το Καλή Παναγιά , λέμε καλό Δεκαπεντάυγουστο, καλή Εορτή της Παναγίας μας, έτσι ξέρουμε από παλιά.

Λέμε ποτέ καλό Χριστό; Kαλό Άγιο; Άλλο τα πρόσωπα άλλο τα γεγονότα! Το γεγονός εδώ δεν είναι η Παναγίας μας αλλά η κοίμηση της.

Η φράση καλή Παναγιά δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά!

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα