Μιχάλης Οικονόμου: «Καλό είναι να συνηθίζουμε ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων στα σήριαλ»

Ο Μιχάλης Οικονόμου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Love It του Σκάι  αναφέρθηκε στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια». Και παράλληλα στην προσωπική του ζωή, για την οποία έχει επιλέξει να μιλά ανοιχτά.

Ο Μιχάλης Οικονόμου παροτρύνει με αυτόν τον τρόπο κι άλλους να κάνουν το ίδιο. Υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη χώρα μας για ισότητα και ισονομία, ειδικά στο οικογενειακό πλαίσιο.

Η αιτία για τη στάση του

«Έχω μιλήσει για την προσωπική μου ζωή. Γιατί ξέρω ότι ένας άνθρωπος που μπορεί να έχει λίγη αναγνωρισημότητα είναι σημαντικό να δείξει την ορατότητα της διαφορετικότητάς του. Από την άλλη, προσπαθώ και να το περιφρουρήσω αυτό και να βρω τη χρυσή τομή στο τι λέω και τι όχι. Ταυτόχρονα, θέλω να βοηθήσω λίγο και την κοινωνία να πάει στο κομμάτι της ανεκτικότητας και του διαφορετικού. Σίγουρα εκτέθηκα σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων και είχα κάποια αρνητικά σχόλια. Η συντριπτική πλειοψηφία όμως των μηνυμάτων που πήρα ήταν μηνύματα υποστήριξης. Υπήρχαν και άνθρωποι που με ευχαρίστησαν γιατί μπόρεσαν να ταυτιστούν και το είχαν ανάγκη».

Σχολίασε τις τηλεοπτικές σκηνές με ομοφυλόφιλους σε σήριαλ

«Καλό είναι να συνηθίζουμε ερωτικές σκηνές ομοφυλόφιλων στα σήριαλ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι κανονικοί άνθρωποι. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που όσο δικαίωμα έχει ο υπόλοιπος κόσμος στο να αγκαλιάζεται, να φιλιέται, να είναι ευτυχισμένος και να μοιράζεται τη ζωή του με έναν άνθρωπο το ίδιο έχουμε κι εμείς». Είπε ολοκληρώνοντας ο γνωστός ηθοποιός.

Σε άλλη συνέντευξή του σε πρωϊνή εκπομπή είχε πει

«Κάποια πράγματα καλό είναι να δεχτούμε ότι συμβαίνουν χωρίς να στεκόμαστε στις διαφορές μας με τους άλλους ανθρώπους και να επικεντρωνόμαστε στα κοινά μας πράγματα που έχουμε. Εγώ, για κάποιο λόγο, εκείνη τη στιγμή που μίλησα, θεώρησα ότι έχοντας μια μικρή αναγνωρισιμότητα καλό είναι να μιλήσω για την ιστορία μου για να δώσω ταύτιση σε ανθρώπους που δεν έχουν. Σε νέα παιδιά που μπορεί να έχουν θέμα με την οικογένειά τους, θέμα αποδοχής του εαυτού τους.

Να τους πω ότι υπάρχει κι αυτό, δεν χρειάζεται να ντρέπεται κανείς για τίποτα. Μέσα από τις ιστορίες του καθενός είναι που μπορούμε να πάρουμε δύναμη και ταύτιση για να προχωρήσει ο καθένας και να μην αισθάνεται σαν… εξωγήινος. Είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι ίσοι και οι καρδιές μας έχουν τον ίδιο χτύπο, δεν χρειάζεται να μας χωρίζει κάτι.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία