Μαθητές και γονείς καταγγέλλουν διευθύντρια σχολείου για bullying – Σε εξέλιξη ΕΔΕ

Από το 2018, όπως καταγγέλλουν καθηγητές και μαθητές Eπαγγελματικού Lυκείου στον Ωρωπό, δέχονται μπούλιγνκ από την ίδια την διευθύντρια του σχολείου. Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για για ανάρμοστη συμπεριφορά, λεκτική βία, απειλές, ακόμα και… χειροδικία. Οι μαθητές παρομοιάζουν το λύκειο με σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση από το Yπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού, Λένη Κωνσταντίνου, «το μόνο που κάνει είναι να τιμωρεί, να ρίχνει αποβολές, να πετάει τα παιδιά εξω απο το σχολείο, να χειροδικεί, να ασκεί σωματική και λεκτική βία απέναντι στα παιδιά. Προσθέτει ακόμη πως η διευθύντρια έχει ανακοινώσει στα παιδιά ότι θα παίρνουν απουσία ή αποβολή από το μάθημα εάν καθυστερήσουν στην τουαλέτα. Ο χρόνος για τα κορίτσια είναι μέχρι 6 λεπτά και για τα αγόρια μέχρι 4 λεπτά.

Οι μαθητές παρομοιάζουν το λύκειο με σωφρονιστικό ίδρυμα. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του 15μελούς, όταν ζήτησε από τη διευθύντρια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να αιτηθεί χορηγία για κάλυψη εξόδων εκδρομής σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, εκείνη ζήτησε μερίδιο από την χορηγία, αλλιώς να πάει ο ίδιος στο δήμο και να φέρει υπολογιστές που χρωστούν στο σχολείο. «Βιώνουμε απίστευτα πράγματα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζούμε με τον φόβο των ύβρεων, των προσβολών και των αποβολών», είπε ο μαθητής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου-Ωρωπού Δημήτρης Ελεύθερας δήλωσε ότι «τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ άσχημα. Τα προσβάλλει για ασήμαντη αφορμή, βρίζει τους συναδέλφους της χαρακτηρίζοντάς τους βρωμερά σκουπίδια, σκουλήκια και τραμπούκους».

Σύμφωνα με την καταγγελία αρκετοί καθηγητές ζήτησαν απόσπαση για διπλανά σχολεία ενώ έχουν μειωθεί δραματικά οι νέες εγγραφές.

Ερωτηθείς για την υπόθεση ο γγ του Υπ. Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η σχετική ΕΔΕ και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση».

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου, η οποία δεν θέλησε να μιλήσει όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου