Μάθε την όλη αλήθεια γύρω από την περιποίηση προσώπου-Θα εκπλαγείς!

Τα τελευταία χρόνια, η περιποίηση της επιδερμίδας έχει αναδυθεί ως μια ολοένα και πιο σημαντική τάση ομορφιάς. Πολλοί άνθρωποι κατηγοριοποιούν ακόμη και την αυτο-φροντίδα ως εκείνες τις νύχτες όπου μπορείτε να μπείτε σε μια ρόμπα και να φορέσετε μια μάσκα προσώπου ενώ παρακολουθείτε μια ταινία…… Ωστόσο, υπήρξαν πολλές παρανοήσεις γύρω από το θέμα που, σίγουρα, θα επηρεάσουν τα προϊόντα και τις συμπεριφορές που χρησιμοποιείτε.

Δεν μπορείτε να συρρικνώσετε τους πόρους σας.

Αυτό είναι σωστό, ανεξάρτητα από το στυπτικό τόνερ ή το στεγνωτήριο που πλένετε, το μέγεθος των πόρων σας δεν θα συρρικνωθεί . Ορισμένα προϊόντα μπορεί να μειώσουν την εμφάνισή τους, αλλά το μέγεθος των πόρων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική και το περιβάλλον . Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical, Cosmetic and Investigative Dermatology αποκαλύπτει ότι υπάρχει πράγματι μεγαλύτερη συσχέτιση μεταξύ της εθνικότητας και του μεγέθους των πόρων. Εκείνοι που ζουν σε πιο υγρά κλίματα συχνά έχουν μεγαλύτερους πόρους, ενώ εκείνοι που ζουν σε πιο ξηρά κλίματα έχουν μικρότερους πόρους.

Το μέγεθος των πόρων σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον σας

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, οι πόροι σας μπορεί επίσης να βρίσκονται στην ευρύτερη πλευρά καθώς με την πάροδο του χρόνου οι πόροι θα έπρεπε να αυξηθούν για να αυξήσουν την παραγωγή λαδιού. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τους πόρους σας να φαίνονται μικρότεροι μέσω της σωστής χρήσης ρετινοειδών και χημικών απολεπιστικών.

Επίσης, το να έχετε ζεστό ντους ή ατμόλουτρο δεν θα ανοίξει τους πόρους σας, όπως πιστεύουν πολλοί, αλλά θα βοηθήσει να χαλαρώσετε το λάδι μέσα τους.

Το πόσιμο νερό δεν θα κάνει απαραίτητα το δέρμα σας καλύτερο.

Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε τον ισχυρισμό ότι εάν πίνετε περισσότερο νερό το δέρμα σας θα γίνει πιο καθαρό . Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η αφυδάτωση και οι «τοξίνες» προκαλούν μερικές φορές την ακμή που θα εξαλείψει το πόσιμο νερό. Ενώ είναι αλήθεια ότι η αφυδάτωση συνεχώς δεν είναι καλή για το δέρμα, υπήρχαν πολύ λίγες ενδείξεις για το αντίθετο.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cosmetic Scienceδείχνει ότι η υπερβολική ενυδάτωση δεν έχει πραγματικά τεκμήρια οφέλη. Το δέρμα σας πιθανότατα θα μοιάζει το ίδιο όταν είστε συνήθως ενυδατωμένοι με υπερβολικά ενυδατωμένο και το τελευταίο οδηγεί σε μερικές συχνές βυθίσεις στο μπάνιο.

Πρέπει να φοράτε αντηλιακό πιο συχνά από ό, τι νομίζετε.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό στο πρόσωπο και το λαιμό σας κάθε μέρα , ακόμα κι αν βρέχει έξω και ακόμη και αν στοχεύετε να μείνετε σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες UVA και UVB είναι διαπερατές ακόμη και σε μια βροχερή ή συννεφιασμένη μέρα και μπορούν ακόμη και να απορροφηθούν από τα παράθυρα. Οποιοδήποτε είδος φυσικού φωτός έχει τη δυνατότητα να βλάψει το δέρμα . Από το 2007, το SÖFW-Journal δημοσίευσε ένα άρθρο που εξηγεί ότι όταν οι ακτίνες του ήλιου διεισδύουν στο δέρμα μπορούν να προκαλέσουν ελεύθερες ρίζες , μια από τις κύριες αιτίες της φωτογήρανσης στο δέρμα και τα μαλλιά.

Ακόμα και στο χιόνι, οι ακτίνες UV μπορεί να σας επηρεάσουν.

Ενώ το σώμα μας είναι αρκετά τυχερό που συχνά καλύπτεται από ρούχα, το πρόσωπο και ο λαιμός μας εκτίθενται συνεχώς στα στοιχεία . Θα ήταν καλό να ενσωματώσετε ένα SPF 50 / + στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να το επεξεργαστείτε λίγο πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ.

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία